Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Google, Microsoft'tan çalıyor!

Gmail e-posta servisine Internet Explorer üzerinden giriş yaptığınızda çıkan ilginç mesaj ve bu mesajın anlamını açıklıyoruz.



Google'ın açık kaynak aşkından mıdır bilinmez, Gmail'e Internet Explorer üzerinden giriş yaptığınızda, tarayıcınızın yeterince hızlı olmadığını ima eden ve Mozilla Firefox ya da Google Chrome kullanımı sırasında hiç karşılaşmadığınız, dikkat çekici kırmızı harflerle "Daha Hızlı Gmail İçin" yazısını sağ üst köşede görebilirsiniz. Bu linke tıkladığınızda, Internet Explorer 6 kullanıyorsanız, size IE7, Firefox ya da Chrome kurmanızı öneren bir Google cevaplar sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

Firefox ve Chrome'da Bu Uyarı Yok

Ancak işin ilginç tarafı, Internet Explorer 7 üzerinden giriş yaptığınızda da aynı uyarının görüntülenmesi ve yükseltme için sadece Firefox ve Chrome'un bulunması. IE8 alt kısımda sadece bir "not" olarak gözleniyor. Görünüşe göre ya Gmail servisi Internet Explorer'da gerçekten de olması gerektiği hızda açılmıyor, ya da Google, sadece Microsoft'un tarayıcılarında verdiği bu uyarı ile kullanıcıları kendi tarayıcısı veya diğer bir açık kaynaklı tarayıcı olan Firefox'a yönlendirmek için pek de adil olmayan bir yöntem izliyor.



shiftdelete.net


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com