Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Girişimci Trabzonlu Taraftarın Üretici Zekası

[img width=500 height=400]http://img396.imageshack.us/img396/7687/trabzonlu2ou0.jpg[/img]

Girişimci Trabzonlu taraftarın üreticiliği, Karadeniz insanının mizah anlayışı ticarete yansıyınca ortaya böyle manzalar çıkıyor.Trabzonspor'lu taraftarlar üreticilikte sınır tanımıyor. Trabzon'da açılan Mavi Jeans mağazasının hemen yanına bir dükkan açan üretici girişimci ortaya ilginç bir tablonun çıkmasına neden oldu.

Mavi Jeans'in logosunun hemen yanına 'bordo' tabelası görenleri güldürüyor. İki tabeladaki yazı karakterleri hemen hemen aynı ama renkler farklı. Bu da görüntünün daha ilginç hale gelmesini sağlıyor. Bu tabelayı görenler Karadenizliler'in üreticiliğini bir kez daha takdir ediyor.

kardeşim..bu yaratıcı kelimesi..çok tehlikeli ...mümkünse kaldıralım..yaratıcılık Allaha mahsus...şakada olsa söylenemez. lütfen

hakikaten pek bi üretkenler ;D ;D ;D ;D

ruhull beyan tefsirinin 7 . cildinde su an sahifesini hatirlayamiyacagim .üc tehlikeden bahis ediyor.
1-itikadi sirk ki sirkin en büyügü.
2-fiili sirk Allaha mahsus olan yaraticilik fiilini insanlarda kullanmak .
3-gizli sirk insanlar görsün diye ibadetlerini güzel yapmaya calismak yani riya
herhalde bundan ne gibi tehlikeler oldugu anlasilmakdadir.

“Yaratmak” Yaratmak Ancak ALLAH’a mahsustur. Bu kelimeyi dilimize sokanlar kasdi olarak sokmuşlardır ve bir çok insanın dilini de ifsad etmekte başarılı olmuşlardır. (Benim yarattığım eser, Olay yarattı, Bazı sanatçılar için: o’nu (hâşa)yaratan benim) hatta bazı yöneticiler beraberinde çalışan insanlara "Yaratıcılığınızı kullanın, biraz yaratıcı olun" gibi dinen insanı tehlikeye düşürecek kelimeler çok kullanılmaktadır.(Belki asıl kasdı o değildir ama) çok tehlikeli sözlerdir.

Aslında bu kelimenin dilimize sokulmasındaki asıl sebep ALLAH“’ın hâlık” yaratıcılık vasfını, yaratmak ALLAH’a mahsus değildir, bak biz de hâşâ yaratabiliyoruz imajını meydana getirerek insanların inanç ve itikadını bozmaktır. Yaratmak yoktan var etmektir, Yâsin-i şerifin son âyetlerinde “Cenâb-ı hak bir şeyin olmasını murâd ettiği zaman ol der hemen oluverir” buyuruluyor. İnsanların bunu yapmaları mümkün değildir, insanlar ancak ALLAH“’ın önceden yarattığı şeyleri açığa çıkarıp icâd edebilirler)

Onun için bu kelimeyiALLAH ’ın dışında başka sözlerin içinde kullanmamaya özen göstermeliyiz. Bile bile bu kelimeyi kullanan insan dinden çıkar.
Yaratma

Son zamanlarda hemeb herkesin kullandığı "Yaratma" kelimesini duymaktayız. "Falan şu işi yarattı" veya "Falan, gelmesiyle huzursuzluk yarattı" denilmekte. Yaratma işini insanlara izafe etmek doğrumudur?

Yaratma işi sadece Cenab-ı Hakk'a mahsusutur. "Yaratma" fiilini ondan başkasına nisbet etmek asla doğru değildir. Kopmuş bulunan bir sinek kanadını bile yerine takmaya gücü yetmeyen insanoğluna nasıl yaratıcı bir sıfat kullanılabilir?

"Efendim, ben mecazi manada kullanıyorum" diye bir iddia ileri sürmek de bu kusuru kapatmaya yeterli değildir. Mecazda, benzeyen ile benzeten arasında "vech-i şebeh" bulunması gerekir. ile kulu arasında hiçbirbakımdan benzerlik yoktur. Netice olark tekrar ifade etmek isteriz ki, bu sözü insana izafe ederek kullanmak katiyyen doğru değildir.

Kaynak:
Günümüz Meselelerine açıklamalı Fetvalar, 769
Mehmed Emre, Eskişehir, Balıkersir-Bilecik Eski Müftüsü

Burada Allah’a ait olan "yoktan var etme" anlamındaki yaratıcılığın kastedilmediğini zannediyorum.. Yine de uyarınızı dikkate alıyorum..
Üretici zeka olarak değştirilebilir,

kasıt nedir bilemeyiz...yukarıda islam büyüklerinin dedikleri,bize yeterli olmalı...

Haklısınız, bilgilendirme için teşekkür ederiz. Düzenleme yetkim olmadığı için değiştiremiyorum malesef. Mod arkadaşlarımız konuya el atarsa memnun oluruz.

degistirdim...


degistirdim...

Teşekkürler, resmin altındaki açıklamayı da düzeltebilir misiniz?

tamam oldu ;)


Komik Resimler

MollaCami.Com