Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dikkat! Kola kemikleri kırıyor

Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, içerisinde kafein bulunan kolanın sodyum açısından da zengin olduğunu belirterek, bir miktar kafein ve aşırı miktarda sodyumun kemik kırılmalarına neden olduğunu bildirdi.

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI

Prof. Dr. İnanç, sağlıklı bir yaşamın güvenli besinlerle sürdürülebileceğini söyledi. Güvenli besinin öncelikle besleyici değerini kaybetmemiş olması gerektiğini ifade eden İnanç, "İçerisinde kafein bulunan kola, sodyum açısından da zengindir. Bir miktar kafein ve aşırı miktarda sodyum, kemik kırılmalarına neden olur. Bir taraftan süt içirelim kemikleri koruyalım derken kola tüketimine göz yummak yanlış" dedi.

KIRIKLARA RAZIYSANIZ İÇİN

"Kemiklerinizin kırılmasına razıysanız kola içebilirsiniz" diyen İnanç, karbonhidrat ve proteinlerin aynı anda tüketilmesinin zararlı olmadığını söyledi. İnanç, doğal besinlerin içerisinde protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin birlikte bulunduğunu belirtti.

BOZUK GIDALAR FELÇ EDEBiLiR

Prof. Dr. Neriman İnanç, besinlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan temiz ve bozulmamış olması gerektiğini kaydetti. İnanç, besinlerin virüsleri, bakterileri ve zararlı mikro organizmaları taşıyabildiğini belirterek, "Bunlar bazen vücudumuzun bazı bölgelerine yerleşerek felç, menenjit gibi hastalıklara neden olabiliyor" dedi.

(Basından)

evet ben tam bi kola bağlısıyım içmeden duramıyoru mdesem yerdidir fakar kolayı ne kadar içiyorsam sütüde o kadar çok içiyorum .

paylaşım için teşekkürler.

kolaya alternatif şalgam suyunu deneyebilirsiniz


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com