Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hep İstıyorlar

Televizyonu var; video da istiyor. Çamaşır makinesi var ; tam otmatiğini isityor.
Evde dört kişiler; bulaşık makinesi isityor. Arabası olsun istiyor; arabası varsa, daha lüksünü istiyor ve içinde telefonuda olsun istiyor.

Sövüyor, sayıyor, yalan yazıyor,değiştiriyor, işine gelmeyen doğruyu yazmıyor, yoka indiriyor, hatta ters yüz ediyor ve özgürlük istiyor.

Konusunu umursamıyor, yapması gerekeni yapmıyor,sorumluluklarını rafa kaldırmış, sınırlarıı çiğneyip geçmiş, bambaşka orketralarda başka tellerden çalıyor ve özerklik istiyor.

Kimlerdir bunlar ? Kişileridr, kurumlardır, kuruluşlardır,örgütlerdir; boyuna istiyor,istiyor, istiyorlar. Gerekçede hazır ve hep aynı: Batı'da var, batı'da böyle. On da var, ben de neden olmasın !.......

Alınanlar olacak,kızanlar olacak.Belki de suçlayanlar olacak. Biliyorum.Fakat gene de, üstüne basa basa söyliyeceğim: Biz yüzelli yıldır,hak etmeyi düşünmeden, öyle bir endişeyi zerre kadar duymadan,hak etmek için lılımızı bile kıpırdatmadan boyuna istiyoruz, sadece isteyen insanlar yetiştiriyor ve istediklerini üretiyor, türetiyor, kışkırtıyoruz.

Çaresi: biz önce hak etmeyi düşünmeliyiz. Hak etmeden istememeliyiz. Hakkımıza göre yaşamayı öğrenmeliyiz. Evet önce hak etmek endişesi ve çabası. Tek tek de, millet olarak da kalmanın, şerefli kalmanın bırakılmaz şartı budur.

(Fazilet Takvimin'den alıntı)

Evet istiyoruz,insan olarak daha fazlasını istiyoruz,hak ediyormuyuz,istediklerimiz israfa kaçmamalı ,belki elimizdekilerle yetinmeyi öğrenmemiz gerekiyor,yada istediklerimize ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerekiyor,
Diyelimki yeterince malk mülk sahibiyiz,paylaşmayı biliyormuyuz,İhtiyacı olanlara yardım edebiliyormuyuz,
Komşumuz açken biz tok uyayabiliyorsak,bunun hesabını nasıl vereceğiz,
Sadece kendimiz için istemekten vazgeçmeliyiz,Ve paylaşımcı olmalıyız....
Hak yolcusu ..paylaşım için teşekkürler,

bende teşekkür ederim

MEVLAM dünyayı elimizden almasın kalbizede koymasın

herşeyin azı karar çoğu zarar demiş atalar

tesekkürler emeğine sağlık

bende teşekür ederim sizinde gözlerinize sağlık..


Serbest Kürsü

MollaCami.Com