Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bahçelerinizi uyandırın..



Soğuk havalar yüzünden ihmal ettiğiniz bahçenizi uyandırma vakti geldi. Kış sezonunda da bahçeyi canlı tutacak ip uçları burada. Camdan baktığınızda sarkmış ağaç dalları ve yerleri kaplayan sarı yapraklar görmekten sıkıldıysanız, belki de ufak bir bahçe bakımının zamanı gelmiştir. Yapmanız gereken şeyler çok basit, üstelik fazla vaktinizi de almayacak. Bahçenizin güzel görünmesini istiyorsanız, haydi iş başına.

Barbekünün zamanı geçti
Barbekünüzü dinlendirme vakti geldi de geçiyor bile. Artık onu bahçenizden kaldırabilirisiniz. Fakat tekrar ortaya çıkardığınızda barbekü temizlemekle uğraşmak istemiyorsanız, barbekünüzdeki külleri mutlaka temizleyin. Barbekü temizleme fırçasıyla bu işi rahatça yapabilirsiniz. Böylece onu tekrar kurduktan sonra ekstra bir iş yapmanız gerekemeyecek.

Sarkan dallara müdahale edin
Yan bahçeden sizin bahçenize izinsiz olarak giren dalları budamalısınız. Aksi halde sizin bitkilerinizin ışığını keseceği gibi, kötü bir görüntü de oluşturacaktır. Ama bunu yapmadan önce komşunuzla konuşmayı ve kaliteli bir bahçe makası kullanmayı unutmayın ki, komşunuzla aranız açılmasın.

Çitlerinizi ihmal etmeyin
Hem güzel görünmesi hem de yabancıları uzak tutması açısından behçenizin etrafını dekoratif ve kullanışlı çitlerle çevirebilirsiniz. Bunun yanında bahçenizi küçük bölümlere ayırmak için ya da diktiğiniz hassas çiçekleri korumak için de çitleri kullanablirsiniz.

Çitleri soğuk ve ıslak kış gecelerinden korumak gerekir. Bunun için önce çitler temizlenmeli, daha sonra da koruyucu boya ile boyanarak suya dayanıklı hale getirilmelidir. Koruyucu mazemelerle çitte oluşacak deformasyonları önleyebilirsiniz.

Kuruyan yapraklardan kurtulun
Her ne kadar sonbaharın rengini yansıtsa ve romantik bir hava oluştursa da, kuruyan yapraklar bahçenizin görünümünü bozar ve bakımsız görünmesine neden olur. Bu yüzden yerdeki kurumuş yaprakları toplamayı ihmal etmeyin.

Kaynak: e-kolay


Bahçe Dekorasyonu

MollaCami.Com