Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


MacBook ~ 2.0 Ghz Core 2 Duo

MacBook 2.0 C2 Duo

13.3-inç geniş ekran
1280 x 800 çözünürlük
2.0GHz Intel Core 2 Duo
4MB L2 ön bellek
1GB Bellek (2x512MB SODIMM)
80GB 5400-rpm Seri ATA sabit sürücü
Combo sürücü
F/Q Türkçe klavye
Apple Remote Uzaktan kumanda
Bütünleşik iSight kamera
2.27 kg.
6 saate kadar pil ömrü




Artık incelik moda
Yalnızca 2,75 cm kalınlığında ve 2,27 kg ağırlığındaki MacBook, herhangi bir masada (ya da sırt veya evrak çantasında) son derece küçük bir yer kaplar. MacBook'un, kısa sürede her yere taşımaya başlayacağınız bir arkadaş olduğu göz önüne alınırsa, son derece sağlam polikarbon kasası, günlük yaşantının zorlu şartları için ideal.



Göz kamaştırıcı.
İster bir sonraki Keynote sunumunuz üzerinde çalışıyor, ister uçağa binmeden bir film izliyor olun, MacBook'unuzdaki her belge, video ve fotoğraf 13,3 inçlik geniş ekranda parıl parıl parlayacak. MacBook, 1280'e 800 çözünürlükle, fotoğraf/video izlemek ve üzerlerinde çalışmak için birebir.



Yumuşacık bir klavye.
MacBook'un benzersiz klavyesi, eskiye oranla çok daha şık, ince ve yumuşak. Artık yazarken tuşlara hafifçe basmanız yeterli olacak ve parmaklarınız bayram edecek.



Çok, çoktur.
Yeni MacBook, her zamankinden de daha geniş sabit disk seçenekleriyle geldiği için, artık müzik, fotoğraf ve filmlerinizi –dökümanlarınız ve diğer belgelerinizi saymaya dahi gerek yok- elemek zorunda kalmayacaksınız. 2GB'a kadar bellek standardıyla, pek çok işi aynı anda, daha önce hiç olmadığı kadar büyük rahatlıkla yapabileceksiniz.



Her zamankinden de daha iyi.
Yeni MacBook'un içinde, 45nm-işleme teknolojisi ve gelişmiş çekirdek mikromimari tabanlı en yeni Intel Core 2 Duo işlemciler vardır. Bu güçlü teknoloji, Intel'in yüz milyonlarca mikroskobik 45 nanometrelik transistör üretebilmesine izin verir. 3MB paylaşımlı L2 önbellek ve yeni geliştirilmiş SSE4 vektör motoru da cabası. Meali: Uygulamaları öncekinden de daha hızlı ve verimli çalıştırabilen, çok daha yüksek performanslı bir MacBook'la karşı karşıyasınız.


Bağlantı kurabilmek.
Bazen çalışmalarınız ekstra alana ihtiyaç duyar. Hiç durmayın ve MacBook masaüstünüzü 20 veya 23-inçlik Apple Cinema Display ile genişletin öyleyse. Sadece bu kadarla da kalmayın. MacBook'unuzda aynı zamanda iki tane USB 2.0 portu, bir adet FireWire 400 kapısı, Gigabit Ethernet, ses çıkışı, kulaklık jakı ve bir kilit yuvası bulunmaktadır.



Kendi özel parti CD'nizi ya da Hollywood filmleri düzeyinde iMovie videosu yaratmak istediğinizde, bunu 24x Combo sürücü ya da 8x çift katmanlı SuperDrive ile yapın.


Güç sizde artık.
Mıknatıslı MagSafe Güç Adaptörü sayesinde, bilgisayar bağlantısı fiziksel değil, manyetik. Yani ayağınızın elektrik kablosuna takılması, MacBook'unuzun masadan uçup yere düşeceği anlamına gelmiyor; böyle bir durumda manyetik bağlantı noktaları cihaza zarar vermeyecek şekilde birbirinden ayrılır ve ne bilgisayarınız, ne de kablonuz hasar görür.



Görüntüyü iki-parmakla kaydırma.
İki-parmakla kaydırma özelliği sayesinde, trackpad bir uçuş pistine dönüşüyor. Eğer geldiğiniz yer 'sağ tıklanan bir dünya' ise, MacBook'a alışmak için en ufak bir çaba göstermeniz dahi gerekmeyecek. Sağ-tıklama fonksiyonalitesi ile 'bir sonraki' ve 'sil' gib komutlar için kısayollar mevcut.



Mıknatıs gibi cazibe.
MacBook'un mıknatıslı kapağı sayesinde, dizüstü bilgisayarınızı açıp kapatmak çocuk oyuncağıdır. Herhangi bir takılma, kırılma ya da bozulma riski taşıyan parçalar yoktur.



Işıklar, MacBook, motor!
iSight kamera, MacBook ekranınızla tümleşiktir. iChat'i kullanarak, evden çıkmanıza gerek kalmadan dilediğiniz yere gidebilmenizi garantiler. Bir dostunuzla görüntülü sohbet edin, annenizle bir slayt gösterisi paylaşın veya bir meslektaşınızla birlikte bir sunumu inceleyin. Yakın çekim fotoğraflar ilgi alanınıza giriyorsa, iSight'ı Photo Booth ile kullanın ve eğlenceli fotoğraf efektleri elde edin. Ya da iMovie'yi kullanarak, kendi bağımsız filminizin başrolünü kapın. Mac'teki her şey gibi, iSight kendiliğinden çalışır. Süslenmekle geçirebileceğiniz vakti yazılımı kurmak ya da kamerayı konfigüre etmekle harcamaya gerek yok. Sadece gülümseyin.

Ve bir çok özellikleri daha...
Machintosh'un en güzel özelliği; virüslerle pek derdiniz olmuyor :)

Sahip olmayı istediğim laptop ::)

Machintosh'da windowstaki gibi virüs derdiniz olmaz, donma diye bir şey kesinlikle olmaz. Grafikerlerin vazgeçilmezi... Ancak windows'ta kullandığımız her programı Mac için bulamayabiliriz, ya da programın Windowsa göre çok eski sürümünü kullanmak zorunda kalabiliriz. Windows harici bir başka işletim sistemi kullandıysanız, Pardus gibi, bunun zorluğunun farkına varmış olmalısınız. :)

PC'lere nazaran iki kat fiyatla satılıyor olsa da MAC kullanmayı ben de hedefliyorum ;)

Ancak windows'ta kullandığımız her programı Mac için bulamayabiliriz, ya da programın Windowsa göre çok eski sürümünü kullanmak zorunda kalabiliriz.


E tabi bunları ve fiyat konusunu es geçmek olmazdı.

Ben değerlendirme ve kıyaslama yaptığım için sorunları dile getirme gereğini duymamıştım ::)

Normalde Pc kullanıcısıyım. Babam işi gereği Mac kullanıyor. Zaman zaman inceleme fırsatım oldu. Windows harici Vista kullandım onu da beğenmedim. Alışma sürecini atlattığımda Mac'i daha rahat ve daha güzel kullanacağımı düşünüyorum.
Program konusunda da sıkıntı çekmem; babam sağolsun :D

Fiyatı konusuna gelince; tanıtımını yaptığım laptop 1.694,69 YTL+KDV değerinde. Bu gün iyi bir Notbook almak istediğimizde aşağı yukarı aynı fiyata geliyor zaten. Masa üstü Mac'ler için bir şey diyemem, onların fiyatları çok uçuk :-\

Birde şu var; Pc kullanıcılarının bir kısmı Mac'i beğenir/kullanır, bir kısmı beğenmez/kullanmaz. Ama Machintosh kullanıcılarının hiçbiri Pc sevmiyor/kullanamıyor nedense ::)

Belki grafiker değilim ama Mac kullanmak istiyorum :)

ram ve harddiski de yüksek olsa iyi olurdu..

birde combo yerine dvd rw

Acep laptoplar da parça değiştirme imkanı var mı ki ::) Hani combo yerine Dvd Rw ayarlanırdı :)

1 Gb bana yeter diye düşünüyorum, tabi hızlı olsa daha iyi elbette.
80 Gb'lık alan yeter mi bilmem ::) Bilgisayar koliklerin Tb (terabyte) dönemine geçtiği bir zamanda 80 Gb elbette ki az.

her parçasını değiştirebilme imkanı yok maalesef..
ancak belli başlı parçalar değişiyor..


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com