Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Atletizm branşı müfredata girdi

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, MEB ile yaptıkları işbirliği kapsamında her okulda temel eğitim projesi olarak atletizmi beden eğitimi derslerinde müfredat programına aldırdıklarını söyledi.Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Atletizm Federasyonunun 2012'ye kadar tüm dünyadaki okullarda atletizm branşını 1. dal olarak gerçekleştirme hedefinin bulunduğunu anımsattı.

Bu hedef kapsamında Türkiye'de önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Terzi, şöyle konuştu:

''Milli Eğitim Bakanlığı ile projeler yaptık. 81 ilin koordinatörlerine Silifke'de eğitim verdik, beden eğitimi spor yüksekokulu bulunan üniversitelerle de işbirliğine gittik. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliğiyle her okulda temel eğitim projesi olarak atletizmi, beden eğitimi derslerinde müfredat programına aldırdık. 18 üniversitede de müfredat programına alındı. Türkiye'de 6 bölgede kamp eğitim merkezleri açarak yabancı ve yerli antrenörlerle eğitim vererek sporcuları milli takımlar düzeyine getirmeyi hedefliyoruz.

Bu projenin devamında da Uluslararası Atletizm Federasyonunuun birçok ülkede açtığı performans değerlendirme merkezlerini kuracağız. Bunları yakın zamanda hizmete açmayı hedefliyoruz.''

Terzi, bu dönemde ise hedefleri arasında 3 kente atletizm salonu projesi bulunduğunu dile getirerek, ''Bu salonları Ankara, Kocaeli ve Eskişehir'de kurmayı hedefliyoruz. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüştük ve bize destek olacaklarını söyledi'' dedi.

-''KENDİ SPORCUMUZA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ''-

Yaklaşık 4 yıl önce yabancı uyruklu 11 Türk vatandaşı sporcunun bulunduğunu ve 2004 yılı olimpiyatlarında 4 sporcunun yarışmalara katıldığını anlatan Terzi, şöyle devam etti:

''Çin'deki 2008 Olimpiyatlarına atletizmden 5 sporcu katıldı. Sadece Selim Bayrak Türk vatandaşı olup olimpiyatlara katılan tek sporcudur. (Yabancılar Türk milli takımını temsil ediyor) imajı yaratılmaya çalışılıyor. Bu doğru değildir. Biz yatırımlar yapıyoruz. Gençler ve yıldızlarda alınan başarılar bunu gösteriyor. Halil Akkaş, Nevin Yanık, Türkan Erişmiş gibi uluslararası yarışmalarda dereceye girecek sporcularımız var. Biz sporcularımıza hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitimler veriyoruz.''

-ELVAN EVLENİYOR-

Terzi, Elvan'ın şu anda nişanlı olduğunu ve 2009 yılında evleneceğini belirterek, ''2009 yılında Berlin'de Dünya Atletizm Şampiyonası var. Elvan, Avrupa Atletizm Şampiyonasına hazırlanıyor'' diye konuştu.

AA


Egitim Haberleri

MollaCami.Com