Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Malazgirt Fatihi Sultan Alparslan

Koskocama bir İslam dünyasının destginide arkasına alan Malazgirt fatihi Alparslan 26 Agustos 1071
Cuma sabahı harp nizamını aldı.Bütün sulh müzakerelerine red cevabı veren Romanos Diogenes ile artık savaş kaçınılmaz olmuştu.
Cuma namazı kılındıktan sonra Alparslan beyazlar giyindi.Atından inerek secdeye kapandı.

''Ya Rabbi!Seni kendime vekil yapıyor ,azametin krşısında yüzümü yere sürüyorve senin ugrunda savaşıyorum.
Ey Rabbim!niyetim balistir bana yardım et.sözlerimde hilaf var ise beni kahret.Eger kalbimdeki düşünceleremi bu dilimle söyledigime uygun bulursan düşmanlara karşı yaptıgım bu cihada bende yardımını esirgeme,her müşkülü bana kolay yap.

sözleri ile kuvvetli imanın icabını yaparak başını kaldırdı.
Sonrada beylerine ve askerlrine bu iman ve kahramanlgın yüceligini gösteren şu hitabede bulundu

Burada Allahtan başka sultan yoktur ;emir ve kader tamamıyle onun elindedir.Bu sebeble benimle birlikte savaşmakta ve savaşmamak için uzaklaşmakta serbetsiniz.

Bu yüreketen ve heycanlı sözlerin üzerine bütün askerleri Sultana Asla emrinden ayrılamyacagız. Cevabını verince ,hepbirlikte aglaştılar ve muharebenin sonucundan endişeli oldukları için de ,son ayrılış olması ihtimali ile helelleşip ve dalaştılar.Sultan atını kolonlarını sıktı ve eski bir adete göre de atının kuyrugunu bagladı.Elinde ki ok ve yayını bırakıp kılıç ve touzunu aldı.Bütünaskerleride aynı şeyi yaptılar.

Atına binen bu büyük kumandan son vasiyete benzeyen şu hitabeyi yaptı:

Ey askerlerim eger şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun ,ozaman ruhum göklere çıkacaktır.Melikşah ı yerime tahta çıkartınız ve ona baglı kalınız .ZAferi kazanırsak önümüzde çok hayırlı günler olacaktır.


Tarihe altıh harflerle yazılı bu destansı konuşamadan sonra Malazgirte bu milletin kaderi degişecek Allah ve Rasulunun adı artık batı istikametinde daha hızlı bir şekilde yol alacktır.Osman gaziler ,Yıldırımlar Fatihler ,Yavuzlar bu yolun yolcusu olacak ve Peygamber Efendimize (s.a.v) olan sevgi ve muhabbet tavır ve davranşlara aksedecektir.
alıntı

eline emeğine sağlık kardeşim.. onlara layık torunlar oluruz inş..


Tarihi, Ibretli Hikayeler

MollaCami.Com