Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Saray Usulü Kuzu İncik



Malzemeler;
5 parça kuzu incik
3 kaşık tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 kaşık domates salçası
1 diş sarımsak
6 bardak su
400 gr. arpacık soğanı
200 gr. doğranmış domates
1 yumurta tuz
10 adet hazır milföy hamuru

Hazırlanışı;
Sarımsağı ezin. Sonra arpacık soğanlarını ayıklayın.
Tereyağını tencerede eritin. İncikleri tencerede altüst yaparak 10 dakikada kızartın. Tencereden alın.
Bir kaşık salça ve sarımsağı da tencereye atıp 1 dakika çevirin.
İncikleri tekrar tencereye yerleştirip kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Sonra arpacık soğanlarını da atıp 30 dakika daha pişirin. Domatesleri de ilave ederek 15 dakika daha pişirip incikleri tencereden alın.
Ve pişme suyunu süzün.
Milföy hamurlarının çözülmesinden sonra iki hamuru birleştirip merdaneyle dikdörtgen şekli verin (Ama bence çok kalın bir İnciği alıp milföy hamuruna arpacık soğanı ile birlikte sarın. Uçlarını sıkıca kapatın. Biz milföylerin üstte kalıcak kısmına paralel üç çizgi attık bıçakla, hoş bir görünümü oldu.
Sonra hamurlu incikleri fırın ateşinde dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Üzerlerine de fırça ile çırpılmış yumurtayı sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Bu arada süzülen pişme suyunu bir kaşık salça koyarak koyulaştırın.
Fırından çıkarttığınız incikleri servis tabağına koyduktan sonra üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek servis yapın.


Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.. :)


Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.. :)

:P :P :P


Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.. :)


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com