Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Affın çıkmasında onun çok emeği var...

Merakla beklenen af çıktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ile eğitimine ara verenler derin bir oh çekti. Yasanın çıkmasında en büyük emek ise ona ait...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öğrenci affı yasa tasarını onayladı. 1995 sonrası üniversitelerden ilişkisi kesilen ve 1980 sonrasında çıkan aflardan yararlanmayan vatandaşlar eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.

AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 tarihinden beri uzun süre gündemi işgal eden ve 22 Temmuz’dan sonra yeni Meclis’le birlikte öğrencilerin tek hayali haline gelen affın çıkmasında en çok emeği kişilerin başında Büyük Birlik Partisi genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu geliyor.

22 Temmuz seçimlerinde Sivas’tan bağımsız aday olan ve Meclis’e girdikten sonra Büyük Birlik Partisi’nin tekrar başına geçen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilk icraatı Meclis’e öğrenci affı için önerge vermek olmuştu. 6 Ekim 2007’de Meclis’e önerge veren daha sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e konuyla ilgili detaylı bir rapor sunan Yazıcıoğlu, af yasasının onaylanmasından sonra ilk açıklamasını Haber 7’ye yaptı.

Meclis’te oylandıktan sonra Köşk’ten de onay alan af yasasının çeşitli sebeplerden dolayı eğitimlerini yarım bırakan öğrencilere, ailelerine ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen BBP lideri Yazıcıoğlu, öğrencileri bu fırsatı iyi değerlendirmeleri tavsiysinde bulundu.

"İYİ YANINDAN BAKILMASI LAZIM"

Yasanın çıkması ile birlikte istismarların doğacağını söyleyenlere, olaylara hep kötü taraflarından değil de iyi taraflarından bakılması gerektiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, “İstismarlarla ilgili yönetmenlik var. Öyle bir durum olursa değerlendirilir” diye konuştu.

”Gençliğin verdiği duygusallık ve duyarlıkla derslerini ihmal etmiş olanlar. Psikolojik sebeplerle disiplin suçu işlemiş olanlar, ailevi ve maddi sorunlar yüzünden okuluna ara vermiş olanlar bu kanundan yararlanarak tekrardan okuma hakkını elde etmiş oldular. Bu gençler okumak istiyor.” diyen Yazıcıoğlu, geçen süre içerisinde yaşadıklarının öğrencilere büyük bir tecrübe olduğunu ve pişmanlık duygusu oluşturduğunu ifade etti. BBP lideri “Gençler bu kazanımlarının değerini bilecek, en iyi şekilde değerlendirecek, kendilerine, ailelerine ve ülkelerine yararlı birey olacaklar” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER UMUTLU DEĞİLDİ

Öğrenci affı için TBMM’ye ilk önergeyi veren daha sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e detaylı bir rapor sunan Yazıcıoğlu, yasanın teklif ettiği önergede söylediklerinin hepsini kapsadığını belirtti. Yazıcıoğlu, affın 1980 sonrasını kapsamasını kendisinin önerdiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, bu şekilde öğrenci olaylarının damgasını vurduğu 1980 yılı ve sonrasındaki darbe sürecinde, okullardan ilişkisi kesilmiş ve çıkan aflardan yararlanamamış vatandaşlara hak tanındığını, kanunun da Meclis’in tümümün mutabakat olması ile çıktığını hatırlattı.

Öğrencilerin af yasasının çıkarılması için kendisine geldiklerinde çok da umutlu olmadıklarını, Cumhurbaşkanı Gül’e verdiği rapor ve Meclis’te yaptığı basın toplantılarından sonra affa çok olumlu bakılmadığını söyleyen Yazıcıoğlu, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın aynı tavrı sergilediğini ifade etti.

"BEN TEKLİF ETTİM AMA KONUŞAMADIM"

Çocukların ısrarcı tutumları ve basının gündemde tutması ile öğrenci affında mutlu sona ulaşıldığını belirten Yazıcıoğlu öğrencilere her fırsatta organize olmalarını ve asla yılmamalarını öğütlediğini anlattı. Yazıcıoğlu şöyle konuştu: “Öğrenciler ısrarla Meclis’e geldi. Sorunlarını iyi anlattılar. İmza kampanyaları düzenlediler. Bir çoğuna ben de katıldım. Sürekli anlattılar. Pes etmediler. Ben de önerge verip geri çekilmedim. YÖK’e gidip konuştum. Gruplarla görüştüm. Çankaya’ya rapor sundum. Her fırsatta basın toplantıların dile getirdim. İnsanları eğitimden kopararak vatandaş yapamazsınız. Yararlı bireyler eğitim hakkı verilerek oluşturulur. Bunları da ifade ettik. Hep beraber bir kampanyaya dönüştü.”

Hükümet tasarı haline getirilince önergelerin işlevliğinin kalmadığını bu yüzden de tasarı görüşülürken Meclis’te söz alamadığını da hatırlatan Yazıcıoğlu şöyle konuştu: Ben Meclis’te bunun üzerine konuşmak istedim. Söz alamadım. Değişiklik önergesi vererek söz hakkı alıp kısa bir şeyler söyledim”

(Haber 7

Hayırlısı olsun bakalım...
Teşekkürler...

bu afla birlikte bazıları tekrar başını açarak okumayamı başlayacak. >:(...ne anlamı var... :(.yasak devam etseydi belki taviz olmayacaktı.günahada girmeyeceklerdi...herşey ne kadar basit oldu...


Egitim Haberleri

MollaCami.Com