Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yayla kebabı



YAYLA KEBABI

MALZEMELER:
½ k.g. kuzu kuş başı

½ k.g. kıyma

½ tavuk kuş başı

1 soğan,1 yumurta

3 diş sarımsak,galeta unu,tuz,kekik

PİDESİ:
3 su b. un

1 paket yaş maya

tuz,şeker,su.

ÜZERİNE SOSU:

5-6 domates

tuz,kara biber, 1 soğan rendesi

1 kase yoğurt

SÜSLEMEK İÇİN:
2 domates

2 sivri biber

MARİNE ETMEK İÇİN:
1-1,5 su süt

Baharat,sıvı yağ (etleri bu sosun içinde bir gece bekletmek gerekir)

YAPILIŞI: Kuzu ve tavuk kuş başı etleri şişe geçirilip sosta bekletilir.Ayrı yerde köfte harcı hazırlayıp bir parmak uzunluğunda şekiller verip ızgarada veya teflon tavada pişirilir. Şişte bulunan etler de ister tavada ister ızgara da pişirilir.Pide yoğrularak tepsiye yayılır.15-20 dakika pişirilir.Küçük kareler halinde dilimlenip tabağın altına konulur.Üstüne etler ,yoğurt ve sos eklenip maydanozla süslenip servis yapılır.

eline emeğine sağılk kardeşim..

Allah'ım Ya Rabbim nerden çıkıyo gece gece bu yemekler....
rüyamı görüyorum ne.....


eline emeğine sağılk kardeşim..


:P

Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.


Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

AY AY AY ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com