Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Patlıcanlı biftek



Patlıcanlı biftek
MALZEMELERİ:
1/2 kg.dana biftek
4 adet patlıcan
10-15 adet arpacık soğan
12 adet çeri domates
2 adet sivribiber
1/2 paket margarin
3 diş sarmısak
3 su bardağı et suyu
kekik,tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı


YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Suyu süzülüp

kızgın yağda az kızartılır.Biftekler parmak inceliğinde ve uzunluğunda şerit

şeklinde kesilir.Margarin eklenmiş teflon tencerede iyice kavrulur.İnce kıyılmış

biber,arpacık soğanlar,sarımsak eklenip kavrulur. Domatesler ,baharatlar

tuz ve su eklenip ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Patlıcanlar borcama dizilir.

Üzerine tenceredeki yemek dökülür.Üzerine milföy hamurları 1 cm kesilerek

hasır şeklinde dizilir.Yumurta sarısı sürülüp Önceden ısıtılmış 200 derece

fırında kızarana dek pişirilir.

ellerinize emeginize saglik tesekkürler..


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com