Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Patlıcanlı biftek
MALZEMELERİ:
1/2 kg.dana biftek
4 adet patlıcan
10-15 adet arpacık soğan
12 adet çeri domates
2 adet sivribiber
1/2 paket margarin
3 diş sarmısak
3 su bardağı et suyu
kekik,tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Suyu süzülüp
kızgın yağda az kızartılır.Biftekler parmak inceliğinde ve uzunluğunda şerit
şeklinde kesilir.Margarin eklenmiş teflon tencerede iyice kavrulur.İnce kıyılmış
biber,arpacık soğanlar,sarımsak eklenip kavrulur. Domatesler ,baharatlar
tuz ve su eklenip ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Patlıcanlar borcama dizilir.
Üzerine tenceredeki yemek dökülür.Üzerine milföy hamurları 1 cm kesilerek
hasır şeklinde dizilir.Yumurta sarısı sürülüp Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında kızarana dek pişirilir.
ellerinize emeginize saglik tesekkürler..