Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hamsi buğulama


Hamsi buğulama
Malzemeler;

1 kg hamsi
1 büyük soğan
2 adet domates
Sos için;

Bir miktar sıvı yağ (iki üç kaşık kadar)
2 adet domates
1 adet yeşil soğan
2, 3 diş sarımsak
Bir miktar maydanoz
Yapılışı;

Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir. Sos hazır olduğunda genişçe bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa ona göre sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir. Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek görülürse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

ellerinize emeginize saglik...


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com