Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İlginç CV örneklerinden bir demet


Deney Tüpünde CV

Birinci örnek, kimya mühendisi bir arkadaşımızdan. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun arkadaşımız, uzun yıllar üretim yapan şirketlerin kimya laboratuarlarında ve özellikle araştırma-geliştirme bölümlerinde çalışmıştı. Ancak son çalıştığı şirketten ayrıldığından beri yaklaşık altı ay geçmesine rağmen işsizdi ve yine bir araştırma-geliştirme işinde çalışmak istiyordu. Kendisine özgeçmişini konik yapıda bir deney tüpüne koymasını söyledim. Onu da bir hediye paketi yaparak insan kaynakları bölümüne göndermesini önerdim. Sonuç: iki ay içinde işe alındı.



Video Görüntü Olarak CV

Her pozisyon için böyle yaratıcı özgeçmişler olur mu? Üst pozisyonlar için olmaz gibi görünüyor. Diyelim ki, genel müdür pozisyonuda başvuruda bulunacak biri için, bunlar ciddi bulunmayabilir. Bu yüzden bir de müdür özgeçmişi paylaşmak isterim. Bir genel müdür adayı, yeni iş arayışında, profesyonel bir başvuru hazırlığı yapıyor. Profesyonel bir kameraman yardımıyla çekimler yapılıyor. Kayıtta, genel müdürün daha önce çalıştığı şirketlerin müşterileri, birer birer genel müdür hakkında görüş veriyor, yönetim kurulu üyeleri görüş veriyor, daha önceki çalışanları görüş veriyor, genel müdürün gittiği okulların hocaları ve profesörleri, genel müdürün öğrencilik günleri hakkında görüş veriyor.Genel müdürün hobileri hakkında da, sörf hocası, kayak hocası görüş veriyor. 6 yaşındaki kızının sözleriyle çekim tamamlanıyor. “Babam harika bir insan”. Bu görüntüler montajlanıyor. Özel bir kapak yapılıyor. Üst düzey yerleştirme yapan birkaç kuruluşa gönderiliyor; birkaç tane de holdingin patronuna.



İlan Olarak CV

İş aramak için de sıra dışı yöntemler kullanmak mümkün. Eğer gerçekten sıra dışı birisi iseniz, yaşadığınız şehrin en işlek meydanlarından birinde bir panoya ücretini ödeyerek özgeçmişinizi basabilirsiniz daha iyisi, yöneticilerin okuduğu “Capital”, “Power” ya da insan kaynakları profesyonellerinin okuduğu “Human Resources” dergisine ilan verebilir ya da insan kaynakları kongrelerinin fuar alanlarında stand açabilirsiniz.



Pasta Olarak CV

Bir arkadaşımız, CV’sini büyükçe birer pasta üzerine krema ile yazdırarak insan kaynakları bölümlerine göndermişti. Bu arkadaşımızın beş şirketin ikisi tarafından işe kabul edildiğini duymak sizi şaşırtabilir.



PowerPoint Sunumu Olarak CV

Özgeçmişinizi sıra dışı hale getirmenin en kolay yollarından biri, onu bir Powerpoint şovuna dönüştürmektir. Daha önce İnternet’te dolaşan amatör bir CV vardı, ne içerik olarak ne de görsel olarak iyi çalışılmıştı ancak CV’yi hazırlayan kişi, “özgeçmiş kağıt üstünde olur” standardını kırmayı başarmıştı.



Melih Arat'ın yazısından alıntı yapılmıştır,kendisine teşekkur ederiz


Kariyer Yolculuğu

MollaCami.Com