Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ne biçim iş

Avrupa türkiye'nin neler yaptığını ve gündeminin ne olduğunu takip ediyormuş
nerdenmi? tv'lerden, adamlar bakmış türk televizyonlarını haftada 70 dizi, 10 sabah pogramı,
50 eğlence programı, demişlerki tamam bu türklerin pimi çekilmiş yarın bir gün patlar bunlar demişler. yazık günah müslüman türk milletinin haline bakın, rezillik ve kepazelik diz boyu
artık evlilik programları var.4 tane akşamada kadar hiç boş kalmıyor.. hani nerde müslümanlık nerde türklük, nerde ahlak herşey para olmuş, iş olmuş oysa bizim inancımız böylemi, peygamberimiz,alimlerimiz, atalarımız, ceddimiz böylemiydi.? hazret-i Ömer'in şöyle buyurduğunu rivâyet edilir; "Vallahi biz dünyâ zevklerine rağbet etmeyiz. İstesek bir hayvan kestirir, ekmek ve kuru üzümden şıra yaptırır yer, içeriz. Fakat, biz bu nîmet ve güzellikleri öbür dünyâya bırakmak istiyoruz. Çünkü Allahü teâlâ meâlen şöyle buyuruyor: (Kâfir olanlara, ateşe arz edecekleri gün şöyle denir) "Siz dünyâ hayatında bütün zevklerinizi yaşayıp bitirdiniz ve bunlarla sefâ sürdünüz. Artık bugün hakâret azâbı ile cezâlanacaksınız, çünkü yeyüzünde haksız yere kibir taslıyor, bir de dinden çıkıyordunuz (fâsıklık ediyordunuz)" (Ahkâf sûresi: 20)
artık çok para kazanmak hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar ALLAH'ın temiz dinini kirletenlere yazıklar olsun bu durumda zengin zenginliğine fakir fakirliğne iyi baksın bir talebe şeyhine efendim günümüzde bütün nimetler var arabalar,evler,elbiseler,vs.her şey var nimetler ardı ardına açılmış bunun sebebi nedir dediğinde şeyhide olum cemalettin bu huzurdan kovulmaktır. buyurmuşlardır.peygamber efendimize ballı süt ikram edildiğinde içmemiştir. ölürkende arkasında üzerindeki elbiseleri hariç bir şey bırakmamıştır.bir gün peygamber efendimiz karnının açlığından dayanamayıp dışarı çıkmış yolda yürürken hz.ömer ve hz.ebubekir'le karşılaşmış ya ömer,ebubekir nereye gidiyorsunuz dediğinde onlarda ya resulallah yiyecek bir şeyimiz yok karnımızda aç açlığın şiddetinden yürüyoruz dediklerinde resulallah efendimizde allah'a yemin ederimki bende bundan dolayı yürüyorum dediklerinde 3 birlikte bir sahabi efendimizin evine gitmişler sahabi efendimiz resulallah hz.ebubekir ve ömeri görünce sevinçten onlara hürmetler göstererek koyun kestirip yedirince peygamberimiz şöyle buyurmuşlar allah'a yemin ederimki kıyamet gününde bu yediğimiz yemekten hesab vereceğiz buyurmuşlardır.ALLAH bir adamı zengin ediyorsa o kadar parayı sadece kendisi yesin veya ailesi yesin diye değil, ama malesef böle olmuyor.günümüzde o kadar nimetlerin çok olmasına rağmen türkiyede yüzlerce binlerce aç susuz kalacak yeri olmayan insanlar var. yani bazı insanlar varki bu kadar nimetin içinde olduğu taktirde neden se aç kalıyorlar..yolda yürüyen bir adam aniden yere yığılsa kimse yardım etmiyor. sokaklara çıktığın zaman etrafına bakıyorsun lüks evler lüks arabalar insanlar süslü pahalı elbiseler dünya artık korkunç bir hal aldı..
varın artık gerisini siz düşünün, zamanımız da o kadar yalnışlıklar varki her şeye hurafe sokmuşlar giydiğimiz kıyafetler avrupa tarzı pantolon çeket gömlek vs. konuştuğumuz dil arapca değil,osmanlıca değil, latince.kızlarımız kadınlarımız ünilerde okuyor her biri bi tarafta başka erkeklerle arkadaşlıklar kuruyor hatta aynı evde bile kalıyorlar. nerde ahlak nerde haya kızlar açık seçik giyiniyorlar yolda yürüken sevgilisiyle sarmaş dolaş yürüyor.nasıl ahlak bu.? ramazanda iftar sahur programları yapılır her bir kanal kendi programında bir hoca, bir sanatcı, bir falcı, bir estetikci, alır. sunucu önce sanatcıdan şarkı alır sonra hoca günahtan bahseder, sonra falcı gaybtan bahseder, sonra estetikci şuranı buranı gerdirmekten bahseder.şu resme bir bakın! herkes kuranı okuyor ama kimsede kurandaki ayetleri hayatımıza geçirelim uygulayalım demiyor...herkes gerçekleri görmesi lazım.....benden bu kadar. yalnışları daha da yazmak istiyorum ama moralim bozuluyor....şeytan sizi allahla aldatmasın...bu şu demek her işte allah'ın rızasına göre yapmaktır zaman değişti deyipte zamana göre veya nefsine göre fetvalar yapmamaktır.


'' NİÇİN KILMAZSIN FARZI SÜNNETİ, DEĞİLMİSİN MUHAMMEDİN ÜMMETİ (A.S)
ANMAZMISIN CEHENNEMİ,CENNETİ İMAN SAHİBİ KUL BÖYLEMİ OLUR.?
KIL İNSAF KIYMETLİ ÖMRÜNÜ EYLEME İSRAF KALBİNİ NEFSİNİN ARZUSUNDAN KORU
İÇİN GİBİ DIŞIN DAHİ OLSUN SAF''

BU GÜN KİMİNLE ARKADAŞLIK YAPIYORSAN KİMİNLE VAKİT GEÇİRİYORSAN
BİLKİ YARIN ÖLDÜĞÜNDE KARANLIK KABRE KONDUĞUNDA ONUNLA ARKADAŞLIK EDEMEYECEKSİN, OZAMAN SANA ANCAK ALLAH ARKADAŞLIK EDEBİLİR ORDA BİR TEK ALLAH SANA YARDIM EDEBİLİR..
ALLAH BİZLERİ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN NEFSİMİZİN ŞERRİNDEN KORUSUN..VE BİZİ RAZI OLDUĞU KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH..
onun için kardeşlerim ölüm her an gelebilir hazırlıklı olalım çünki mühim olan son nefeste imanla gitmektir...

ALLAH razı olsun ne güzel bir yazı tv girdi evlere ve ahlak çöküntüsü basladı evlerde insanlarda zamanında ingiliz lord kaamraasında çörçil denen herif kamarada arkadaslar biz bu müslümanları yenemeyiz ancakk ellerind eki kuran denen kitabı alırsak zevke sefaya düşürüsek o zaman hiçbir güce gerek kalmadan zaten kendileri mahvolur aynen dedikleri gibide oldu ne mutlu onlara hedefleri ni tutturdular




NİÇİN KILMAZSIN FARZI SÜNNETİ, DEĞİLMİSİN MUHAMMEDİN ÜMMETİ (A.S)
ANMAZMISIN CEHENNEMİ,CENNETİ İMAN SAHİBİ KUL BÖYLEMİ OLUR.?
KIL İNSAF KIYMETLİ ÖMRÜNÜ EYLEME İSRAF KALBİNİ NEFSİNİN ARZUSUNDAN KORU
İÇİN GİBİ DIŞIN DAHİ OLSUN SAF''


Serbest Kürsü

MollaCami.Com