Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sanal alışverişe ve taklit sitelere Dikkat !

TÜKETİCİYİ Koruma Derneği (TÜKODER ) antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu , alışveriş için sanal ortamı tercih eden her 10 tüketiciden 6'sının çeşitli nedenlerle mağdur olduğunu dile getirdi. Özçulcu , "Altyapısı hazırlanmadan hızlı bir büyüme içine giren sanal alışveriş, tüketicilerin korkulu rüyası oluyor" dedi.

Sanal satışların ardından yaşanan mağduriyet oranlarının sürekli arttığını vurgulayan Özçulcu , "Kredi kartı numaraları ve şifreleri üzerinden yapılan işlemlerin güvenliği konusunda hala soru işaretleri var. Bu yüzden ürün talebi yapılan sitelerin güvenilirliği mutlaka araştırılmalı. Aksi halde ciddi mağduriyetler yaşanabilir" diye konuştu.

Sanal alışveriş yapan tüketicilerin en çok 'ayıplı mal' nedeniyle şikayetçi olduğunu kaydeden Özçulcu , ödemesi yapıldığı halde seçtiği ürünün kendisine ulaşmadığını bildiren tüketici oranlarında da ciddi artış yaşandığını söyledi. En sağlıklı alışverişin satıcı ile birebir ilişki kurarak yapılabileceğini belirten Özçulcu , "Teknolojiden tabii ki yararlanacağız. Fakat yeri ve zamanı çok önemli" dedi.

TAKLİT SİTELERE DİKKAT

Tüketicileri, taklit internet sitelerine karşı da uyaran Özçulcu , şu bilgileri verdi:

"Marka haline gelmiş firmalara ait internet adreslerini taklit eden dolandırıcılara karşı çok dikkatli olunmalı. En ufak bir şüphede ilgili firmayla temasa geçilerek, yapılan işlemlerle ilgili bilgi alınmalı. Eğer yapılan işlemler bilginiz dışında gerçekleştiyse konu derhal adli mercilere ulaştırılarak hak talebinde bulunulmalı."|DHA

Kaynak: Vatan


Alış Veriş Bölümü

MollaCami.Com