Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Karnıyarık



Malzemeler
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
3 adet domates
3 adet
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı
Patlıcanları çizgili - alaca soyup, tuzlu suda yarım saat bekletin.
Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.

Afiyet olsun

Sevdiğim yemekler arasında ilk sırada yer alan karnıyarık.
Hem çok güzel yaprım hemde bir güzel yerim...
Paylaşım için saol kardeşim.

bende cokk severim canim cok cekti :P

ellerinize emeginize saglik tesekkürler.

ellerine sağlık kardeşim..


ellerine sağlık kardeşim..


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com