Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ayağının altındaki yazılardan haberin var mı?

Bir Râfızi, Hazreti Ebû Bekir, Ömer ve Osman (RadiyAllahu anhu)'ın mübarek isimlerini pis ayakkabısının ökçesine kazdırmıştı. Bastığı yerde bu büyüklerin mubarek isimleri okunurdu. Bir mü'min bunun arkasından giderken mübarek isimleri yerde görünce, ayak izlerini takip etmeğe başladı. Şiî yoldan sapıp bir ormana girmiş, bir ağaç gölgesinde uyumuştu. İzleri takip eden Ehl-i Sünnet itikâdındaki bu müslüman kimse de ormana girip şiî'yi yatar vaziyette gördü. Üç mubarek ismi, ayakkabının ökçesine kazılmış gördü. Hemen öldürmek istedi. Fakat, belki bu isimlerin yazıldığından haberi yoktur, bir sorayım diye düşündü. O sırada şiî uyandı. Karşısında, bu müslümanı gördü. Müslüman kimse şiî'ye:

- Ayağının altındaki yazılardan haberin var mı? diye sordu. Şiî saçmalamaya başladı. Ehl-i Sünnet olan kimse gizlediği kılıcını çıkarıp besmele çekerek şiî'yi öldürdü. Sonra kılıcını kınına koyup, şiî'nin pis leşini bir çukura atarak, üzerini çer çöp ile kapattı. Oradan ayrılıp biraz gitmişti ki, karşısından çok heybetli dört atlının kendisine doğru geldiğini gördü. Atlılar yaklaşınca:

- Sen adam öldürmüşsün, kaatilsin, bize öldürdüğün kimsenin leşini göster, dediler. Ehl-i Sünnet olan kimse:

- Ben fakîr kaatil değilim deyip birtakım özür ve bahaneler gösterdim ise de ellerinden kurtulamadım.

Dört atlıdan birisi harbesini o müslümanın göğsüne dayadı.

- Geri dön, yoksa sen bilirsin, dedi.

Çaresiz geriye döndü. Şiî'nin leşini attığı çukura geldiler. Üzerindeki çöpleri kaldırınca ne görsün, insan yerine bir büyük domuz leşi yatıyordu. Ehl-i sünnet olan kimse bu hâli görüp hayretler içinde kalmıştı. Dört atlı, bu müslümana:

- Allahu Teâlâ senin günahlarını afv etti. Cehennem ateşinden azâd etti ve cennetini nasib etti, diye müjde verdiler. Ehl-i Sünnet olan kimse sevinip, bu dört atlının kimler olduğunu sordu.

- Biz Ebû Bekir, Ömer, Osman ve harbeyi göğsüne dayayan Ali'yiz dediler. Ehl-i Sünnet olan kimse Hakk Teâlâ'ya şükür edip, yoluna gitti.

evet çogunluk ayakkabı ve terliklerde yaszılar oluyo.markalar vs.ilk alınca onları söküyorum,sökülüyosa tabi....
çok güzel bi paylaşımdı tşkkrlr...

Güzel paylaşım için teşekkürler

ey kurban olduğum ,

ya arkadaşlar sadece adlarını korumak için öldürmüş adamı,nelere kadirsin,

günümüzde resmen ........ ediyorlar,

çekip öldüremiyosun,söz bile söyleyemeyip ancak bugz ediyosun, :'(

Allah razı olsun kardeşim. güzel bir paylaşım

çok merak ettim bu hikayenin kaynağı nedir???...benim bildiğim islamda insan öldürmeye teşvik hiçbir zaman olmaz..öldürülen insanda sonradan domuz olmaz..


Allah razı olsun kardeşim. güzel bir paylaşım

Güzel bir paylaşım!
Allah razı olsun kardeşim..


kıssadan hisse

MollaCami.Com