Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Erdoğan'ın kampüs şehirler müjdesi

Başbakan Erdoğan, İstanbul B. Belediyesi'nin yaptırdığı 5 yeni okulun açılış töreninde konuştu. Erdoğan, çalışması yapılan bir projeyi ilk kez açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Ayazağa Lisesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 yeni okulun açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Bu kervan yola devam edecek. Onlar da yazmaya devam edecek. eşimle Şanlıurfa'da başlattığımız kampanya sonunda 300 bine yakın kızımız kadınımız okuma öğrendi. Bunlar durarak olmuuyor. Koşacağız. Mücadele edeceğiz. Çalışacağız. Hayırseverlmizle birlikte başaracağız. Teksir makinalarından çıkan kağıtları bile alamazdık bizim zamanımızda. Şimdi bütün yavrularımızın kitapları masasının üzerinde.. Bunu biz yaptık. Öğrencinin zengini fakiri olmaz dedik. Kitapları herkese verdik.

Arzumuz şu; Aydını okumuşy bol bir ülke.. Türkiye'yi dünyaya açacak insanlar yetişsin. Hedefimiz bu. Her yıl en fazla kadroyu milli eğitime ayırıyoruz. Açık kapansın. Boş geçen ders olmasın.

81 vilayetimizde üniversite kurduk. Bu bölgesel kalkınmayı yükseltecek. Bölgesel göçü engeleyecek. İllere ekonomik ve ticari hareket getirecek. Şimdi kampüs şehirler kurma çalışmaları yapıyoruz. Türkiye'ye 3-5 tane örnekle bunu kazandıracağız. Dünyada bunun önemli örnekleri var. Bunu da inşaallah başaracağız."

HABER 7


Egitim Haberleri

MollaCami.Com