Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir Tutkudur Klasik Mobilya

Çok eski dönemlerden beri kullanılanı klasik mobilyalar pek çok insan için tutkudur. Aslında günümüzde kullandığımız "mobilya" olarak isimlendirdiğimiz masa, sandalye, büfe, koltuk ve sehpa gibi parçaların oluşumları ve gelişimleri, 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa'da gerçekleşmiş, özellikle de İngiltere, Fransa ve İtalya, mobilya kültürünün gelişimine öncülük etmiştir.


Chippendale, Hepplewhite, Sheraton, Regency ve Empire gibi hala tasarımcılarının veya dönemlerinin adlarıyla anılan mobilyalar, klasik mobilya kültürü içinde en fazla çeşit ve en üst seviyede örneklerin oluşturulduğu tarzların oluşturulduğu dönemleri yansıtıyor.

Avrupa'ya mal olmuş bu tarzların köklerinde, o güne kadar yaşamış kültürlerin motifleri mevcut. Örneğin, bugün Chippendale'in tasarımlarında çokça kullanılan kenar oymalar aslında Anadolu kökenli olup, Selçuklu döneminin badem oymasıdır. Keza, İngiliz çay sehpaları, Hint kültüründen alınmış aktarımlardır.

Klasik mobilyanın kullanıldığı dönemde ağaç malzemenin çok olması nedeniyle bütün mobilyalar ağaç malzemeden yapılmış, özellikle de meşe, maun, abanoz, ceviz, kayın ve ıhlamur kullanılmış.


El işçiliği fazla olduğundan dolayı üretimi sınırlı kalan klasik mobilyalar genellikle oymalıdır, süslemeler ağırlıktadır. Klasik mobilyada geometrik şekil ve tabiat resimleri işlenmiş, döşemelerde genellikle doğal gereçler kullanılmıştır.



Evinde klasik bir şıklık oluşturmak isteyenler, deri berjerler ve Chesterfield kanepeler gibi yeni ve güncel malzemelerle de kaplanabilecek klasik parçalar tercih edebilir.


Meyve ağacı ahşapları ve meşeden üretilmiş Georgian stili üç-ayaklı sehpalar ve yarım ay şeklinde konsolların zamana karşı duran bir güzellikleri vardır.





mobilya dekorasyon

emeğine sağlık zambak.harika seçimler.


emeğine sağlık zambak.harika seçimler.

tşkkrlr... :)

Beğenmenize sevindim kardeşlerim..

yorumlarınız için teşekkurler...





mobilya dekorasyon


Hoş ve şık bir koltuk...
Arka süs yastıklar oturmamıza mani gibi bize oturcak yer kalmamış,ne yapsak acaba. ::) :)

Yastıkları hemen alıyorum ::) :) begenmenıze sevındım asude kardesım :)


tşkkrlr... :)


Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri

MollaCami.Com