Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"YÜZYILIN DENEYİ" YARIN BAŞLIYOR

----------

'Bu deney ile dünya üzerindeki tüm canlılar birlikte yok olabilir.'

Bilim dünyası tarafından “yüzyılın deneyi” olarak adlandırılan ve Türk bilim adamlarının da yer aldığı CERN laboratuvarlarındaki ATLAS deneyi yarın start alıyor.

İnsanoğlunun bugüne sorduğu en temel sorulardan biri olan evrenin oluşumunun sırlarını aydınlatmayı amaçlayan, dünyada bugüne kadar yapılacak en büyük deneyi yarın başlıyor. Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) bünyesinde, AB ve diğer ülkelerden gelen yaklaşık 1200 bilimadamı, 9 milyar dolara malolan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHG) deneyi yarın gerçekleşecek. Çalışmanın dünyayı tehdit ettiğini iddia eden onlarca bilimadamı ise deneyin durdurulmasından yana. Hatta bazı kişilerin, CERN’i arayarak fizikçileri ölümle tehdit ettiği açıklandı. Fransa-İsviçre sınırındaki bir bölgede yerin 150 metre altındaki 27 kilometrelik bir tünelde gerçekleştirilecek bu deneyde, her maddenin yapı taşı olan atomun çekirdeğinde bulunan proton parçacıkları, LHG adlı bir makinede ışık hızına yakın bir hızla birbirlerine çarptırılacak.



“Evrenin kökeni” yaratılacak(!)

Bu parçacıklar saniyede 11 bin kez birbirlerine çarpacak. Ortaya büyük bir enerjinin açığa çıkması bekleniyor. Örnek vermek gerekirse, deney sırasında bir toz parçacığının 1 milyarda 1’i boyutlarında bir alanda, güneşin 100 bin katı sıcaklığında ısı oluşacak. Bilim adamları çarpışmalar sonunda şimdiye kadar keşfedilmemiş yeni parçacıkların açığa çıkmasını bekliyor. Böylece, evrenin oluşumuna neden olduğu iddia Büyük Patlama’nın (Big Bang) ilk saniyelerine benzer bir ortam yaratılacak. Böylece evrenin kökeni ilgili daha çok bilgi sahibi olacaklar. Ancak bir çok bilimadamı ise deneyin büyük bir tehlike taşıdığını belirtiyor. Onlara göre, bu deney sırasında ortaya çıkabilecek kara delikler, gezegenimizi içine çekebilir. Böylece, dünya üzerindeki tüm canlılar ile birlikte yok olabilir.

(HABER A)

-----------

umarım iyi bişeyler olur... :-\ :-\ :-\

İyi gelişmeler oladabilir olmayadabilir kardeşim. Bu çok riskli bir deney. Zamanında yapılan atom deneyleri gibi Dünya nüfusuna zararı olabilir. Çernobil, Hiroşima ve Nagasaki ye atılan atom bombaları hala zarar vermekte. Hasarları devam etmekte. Türkiye de kanser olayı Çernobil Olayından sonra başladı ve hızla artmaya başladı. Her ne kadar bu olay için kaza deselerde kasıt olduğu az çok kanıtlandı. Rabbim hayırlısını versin.

BAŞLANGICA yolculuk için çarpıştırma cihazı Çarşamba günü ateşleniyor. İnsanoğlu kainatın sırrını çözmeye çok yaklaştı.. Binlerce bilim insanı İsviçre’de ‘Büyük Patlamaya’ hazırlanırken yüzyılın en büyük fizik deneyine geri sayım NTV stüdyosunda başlıyor.

Matemetiksel hesaplamalarla ispatlanan bir araştırmanın Dünya'yı riske atmak pahasına deneylerle de ispatlanmaya çalışılması ne kadar bilimsel etik açısından kabul edilebilir. Kalplerine şüphe tohumları eken insanları inandırmak için de bu deney ne kadar yararlı olur onu da Rabbim bilir. İnşallah hiç kimseye bir zarar gelmeden atlatılır bu deney. Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.


İnşallah hiç kimseye bir zarar gelmeden atlatılır bu deney. Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.


amin paylaşım için teşekkürler..

Ben teşekkür ederim.


Matemetiksel hesaplamalarla ispatlanan bir araştırmanın Dünya'yı riske atmak pahasına deneylerle de ispatlanmaya çalışılması ne kadar bilimsel etik açısından kabul edilebilir. Kalplerine şüphe tohumları eken insanları inandırmak için de bu deney ne kadar yararlı olur onu da Rabbim bilir. İnşallah hiç kimseye bir zarar gelmeden atlatılır bu deney. Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.


Tamamen Gözyaşı kardeşimize katılıyorum,(bing bang)'dan evvel iyileştirilmesi gereken o kadar çok mesele varki yorgun gezegenimizde...

Keşke bilim adamlarımız birazda bu konulara eğilse mesela Afrika'ya şöyle bir dönüp baksalar ve keşke bu sadece bilimsel bir deney olarak kalıp insanlığa daha ağır faturalara malolmasa...

Bende kuşku uyandırdı,inşaallah akıbeti hayır olur...


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com