Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Prof. Dr. Centel, Koç'a dekan oldu

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinin yeni dekanı Prof. Dr. Tankut Centel oldu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Centel'in yeni akademik yılda üniversitenin hukuk fakültesi dekanlığı görevini yürüteceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Centel, gelecek dönemlerde hukuk yüksek lisans programları açılacağını ifade ederek, bu doğrultuda kütüphane ve kaynakların da zenginleştirileceğini, hukuk alanında daha araştırmacı, daha çok kaynak geliştiren ve uzmanlıklarını perçinleyen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Centel, ayrıca daimi öğretim kadrosuna yeni üyeler kazandırmayı ve hukuk yayınlarının artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

İş dünyasında önem kazanan ticaret hukuku üzerine daha kapsamlı derslerin açılacağını belirten Prof. Dr. Centel, yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği kapsamında özellikle ''Kara Avrupası hukuk sistemleri ile Amerikan hukuku'' konusunda öğretim üyeleri davet ederek, konferanslar, seminerler düzenlenmesinin yanı sıra yaz okullarının açılmasının da hedeflendiğini bildirdi.

-PROF. DR. TANKUT CENTEL KİMDİR?-

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Prof. Dr. Tankut Centel'in iş hukuku ve insan hakları hukuku gibi alanlarda uzmanlığı bulunuyor.

1981 yılında ''Çocuklar ile Gençlerin İş Güvenliği'' konulu doktora teziyle hukuk doktoru unvanını alan Centel, 1986 yılında ''İş Hukukunda Ücret'' başlıklı çalışmasıyla doçent oldu.

1993 yılında profesörlüğe yükselen Centel, 1995–1996 yılları arasında İstanbul Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezinde müdürlük görevini yürüttü.

1997 yılında aynı üniversiteye bağlı İnsan Hakları Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezinin kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan Centel, 1999 yılında Hukuk Fakültesi Dekanı seçildi ve görevini 9 yıl sürdürdü.


HABER7


Egitim Haberleri

MollaCami.Com