Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tavuk Büryan


Malzemeler
2 adet tavuk budu
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
zeytinyağı
karabiber
Defne Yaprağı
tuz


Hazırlanışı

*Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır.
*Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir.
*Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
*Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir.
*Domates suyunu çekince altı kapatılır.
*Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır.
*Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır.
*Üstüne haşlanmış pirinç konulur.
*Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir.
*Karabiber serpilir.
*Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir.
*Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.

eline emeğine sağlık kardeşim.. :P


eline emeğine sağlık kardeşim.. :P


eline emeğine sağlık kardeşim.. :P


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com