Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Öğrencileri olimpiyatlara uzmanlar yetiştirecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına öğrenci katılımını artırmak için yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamda önce okullarda bilime meraklı ve yetenekli gençler tespit edilecek.



Ardından bu öğrencilere uzman öğretmenler tarafından eğitim verilecek. Eğitim projesi, TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı ve 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi işbirliğiyle yürütülecek. Proje öncelikli olarak olimpiyatlara katılacak öğrencileri değil, kamuda çalışan biyoloji öğretmenlerine yönelik uygulanacak. Öğretmenlerin eğitiminin tamamlanmasının ardından, kaliteli genç bilim adamlarının keşfedilmesi ve yetiştirilmesi sağlanacak.

Proje ile ortaöğretim öğrencilerine yaratıcı düşünce, hipotez kurma, grup çalışması, kendine güven, başarı zevkini alma, kendine yetebilirlik gibi yetenekleri kazandırmak hedefleniyor. 'Biyoloji Öğretmenlerine Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı' adı verilen programa ilk etapta 40 biyoloji öğretmeni katılacak. OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Reşit Özkanca, olimpiyatlara katılacak öğrencileri yetiştirecek öğretmenlerin teorik ve pratik yönden yeterli olması gerektiğine dikkat çekti. Çalıştayla öğretmenlerin bilim danışmanlığı becerilerinin geliştirileceğini anlatan Özkanca, şunları söyledi: "Danışmanlık eğitimi alan öğretmenler, bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. Sınıflarında bilime hevesli ve yetenekli öğrencileri tespit edip onları yönlendirecek." Fakültenin Biyoloji Bölümü profesörlerince verilecek 1 haftalık 'Biyoloji Öğretmenlerine Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştay'ı 25 Ağustos'ta başlayacak. Seminerde, pratik deneyler, öğrenme ve öğretme stratejileri, bilimdeki gelişmeler, proje hazırlama, sunma, yönetme ve bilim danışmanlığı gibi konular işlenecek. Programda ayrıca laboratuvar ve arazi çalışmaları da yer alacak.

zaman


Egitim Haberleri

MollaCami.Com