Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Öğrenci affına son 3 yıl şartı!

Bakan Hüseyin Çelik, öğrenci affı ile ilgili taslağın hazırlandığını açıkladı, Eğitim Hakkı Platformu affın kapsamının 1981’den başlamasını istiyor.

Öğrenci affı bekleyen gençler tarafından kurulan ve öğrenci affının çıkarılması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Eğitim Hakkı Platformu www.ogrenciaffi.org temsilcileri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e çıkarılması planlanan öğrenci affı yasasının süresi ve kapsamı ile ilgili taleplerini sundu. Görüşme esnasında platform temsilcileri Çelik’e öğrencilerin sorunlarını giderecek önerilerin olduğu bir dosya verdi.

Çelik öğrenci affı ile ilgili olarak, “Kapsamın 2005-2008 yılları arasında olması yönünde bir düşünceye sahibim. Ama süre konusu netlik kazanmadı, çalışmalar sürüyor. Ayrıca taşı delen suyun gücü değil devamlılığıdır. Yasanın süre kapsamı konusunda öğrenciler devamlı geriye dönük taleplerle geliyor ama neden 2005 yılı öncesini de kapsamalı beni ikna etmeleri lazım” diye konuştu.

MAĞDUR SAYISI ÇOK

Eğitim Hakkı Platformu tarafından hazırlanan ve Bakan Çelikíe sunulan dosyada, Öğrenci Affı Kanunu kapsamının YÖKíün kuruluş yılı olan 1981 yılından itibaren alınması istenirken, “Aksi taktirde bir çok mağdur öğrenci yine bu aftan yararlanamayacaktır” denildi. Platform, dikey geçişlerdeki intibak sürecinin yeniden değerlendirilip yapılandırılması gerektiğini kaydederken, yasadan faydalanacakların öğrenim kredisi borçlarının ertelenmesi gerektiğine de işaret edildi. Talepler içerisinde Yurtkur imkanlarının aftan yararlanan öğrencilere de tahsis edilmesi gerektiği kaydedildi.

haber7

Afla beraber dıkey gecıslılerde magdur..Zaten dıkey gecıslere ıntıbak olması cok mantıklı gelmıyor , turkıyede bır cok unıversıtede durum boyle..inş bır cozum bulunur

haber ıcın teşekkrler cennet ırmagı kardeşim

2005 yilina kadarsa zaten bu neyin affi ki:) en azindan 2000 yilina kadar olabilmesi gerek


Egitim Haberleri

MollaCami.Com