Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Aktif yaşam biçimi kanseri önleyebilir"

Fiziksel olarak aktif bir yaşam biçimini sürdüren kişilerin kansere yakalanma olasılığının hareketsizlere göre daha az olduğu bildirildi.

Japonya Sağlık Bakanlığının önderliğinde yapılan bir araştırma, çok aktif bir hayat süren erkeklerde kansere yakalanma olasılığının, hareketsiz erkeklere oranlara yüzde 13 azaldığını, kadınlarda da bu oranın yüzde 16 olarak saptandığını gösterdi.

Sonuçları American Journal of Epidemiology dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında, Japonya'nın 9 bölgesinde yaşları 45 ila 74 olan yaklaşık 80 bin kadın ve erkeğin incelendiği belirtildi.

Bu kişilerin, oturarak, yürüyerek, ayakta durarak, uyuyarak ve egzersiz yaparak geçirdikleri zamanla belirlenen metabolizma hızlarına göre 4 gruba ayrıldığı, özellikle düzenli olarak egzersiz yapan ve aktif bir yaşam biçimi sürdüren Japon kadınlar arasında kansere yakalanma olasılığındaki azalmanın çarpıcı olduğu gözlendi.

Araştırmada, aktif yaşamın bu olasılığı azaltma etkisinin, erkeklerde bağırsak, akciğer ve pankreas kanserlerinde, kadınlarda da boğaz kanserinde yaygın biçimde görüldüğü kaydedildi.

Ulusal Kanser Merkezi'nin başkanı doktor Manami Inoue, araştırmanın kapsamı ve büyüklüğü bakımından Japonya'da bir ilk olduğunu söyledi.

Rabbim dert verip derman aratmasın..

Bilgiler için teşekürler..


Rabbim dert verip derman aratmasın..

amıın anıse kardeşim HZ ALLAH razi olsun


Rabbim dert verip derman aratmasın..

Bilgiler için teşekürler..


amin


Kanser Çeşitleri

MollaCami.Com