Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dünyanın En Garip Hayvanları.. // 2

İŞTE DÜNYANIN EN GARİP HAYVANLARI!..


Görünüm olarak diğerlerinden farklı olan bu hayvanların ilginç birer hikayesi var.Tamamının ortak özelliği neslinin tükenme tehdidiyle karşı karşıya olmalarıdır.İşte o garip hayvanlar




1-YUMUŞAK KABUKLU DENİZ KAPLUMBAĞASI

Genel adı deniz kaplumbağası olsada bu tür nehir ve akarsularda yaşar.Bilinen kaplumbağaların aksine sırtındaki kabuk sert değil yumşaktır.50 kilogram ağırlığa ulaşırlar.Boyları 2 metreye yakındır.Geçenlerde nehirde yakalanan bu nadir canlı insanlar tarafından feci şekilde öldürüldü.


2-MATA KAPLUMBAĞASI.


Kuzey Bolivya, Doğu Peru, Ekvator, Doğu Kolombiya, Venezuela, Guianas ve Brezilya'da yaşar.Çok garip görünümlü bir başı vardı.Başı bir kaplumbağadan çok yaprağa benzer benzer.Çok yavaş hareket eder.Durgun sularda ve bataklıklarda bulunur.Su altında fazla kalamadığı için sığ yerlerde bulunur.




3-PATAGONİAN HİNT DOMUZU


Gönüş olarak bir tavşana benzese de eşek türü bir domuz kabul edilir.İyi bir kemirgendir.Güney Arjantin'de verimsiz topraklarda ve çalılıklarda yaşar.Otururken tavşana ayakta eşeğe benzer.




4-SAİGA ANTİLOPU


Böylesini hayatınızda görmemişsinizdir.Bu garip görünümlü antiloplar bozkır antilopu olarak da adlandırılır.Kırgızistan, Kazakistan ve Moğolistan'da yaşar.Bugün 50 bin civarında Saiga Antilopu olduğu tahmin edilmektedir.Bu hayvanlar türünün yok olmaması için korumaya alınmıştır.




5-YILDIZ BURUNLU KÖSTEBEK


Bu garip görünümlü köstebek ıslak ve nemli alanlarda yaşar.Yıldız şeklindeki kırmızı burnu gerçekten çok gariptir.Su altında bulunan solucan ve yumuşakçaları yer.Çok iyi bir yüzücüdür.Su altında uzun süre durabilir.Su altından toprağa doğru tuneller açarak bu tunellerden karaya çıkar.İnanılmaz hassasiyetteki burnu avlarını rahatça farketmesini sağlar.




6-FİL FARESİ


Afrika'nın güneyinde geniş bir alanda yaşar.Çölden kayalık bölgeye ormanlara kadar oldukça geniş bir alana yayılmıştır.İnce uzun burnu fil hortumunu andırdığından fil faresi adı konulmuştur.Bu ince uzun burnunu çölün veya yumuşak toprağın altına sokarak av arar.




7-UZUN GAGALI KİRPİ


Sadece Yeni Gine'de yaşayan bu uzun gagalı kirpiler, oldukça hassas bir türdür. Koruma altında tutulmaktadır.





8-PEMBE PERİ ARMADİLLOSU


Arjantin'de yaşayan bu garip canlı; çalılık,kaktüs, kuru ve kumlu ovalarda bulunur.Bir kaç saniye içerisinde kendini toprağa ve kuma gömebilir.Korktuğunda anında kumun altına girip ortadan kaybolur.Karınca ve karınca lavlarını yer.Gününün büyük bir bölümünü karınca yuvası aramakla geçirir.


9-UZUN KULAKLI AK TAVŞAN


Boyuna göre dünyanın en uzun kulakları olan hayvanıdır.Moğolistan çöllerinde ve Çin'de yaşar.Devasa büyüklükteki kulaklarıyla her hareketi duyar.Fare ve küçük kemirgenleri avlar.Nesli tükenme tehdidine karşı koruma altına alınmıştır.








Hepsini bir solukta okudum ve resimlerini inceledim..Çok teşekkürler kardeşim..

Arşiv niteliğinde bir çalışma oluyor,emeğine sağlık...

Rica ederim kardeşim..
Seninde okuyan gözlerine sağlık..


İlginç Resimler

MollaCami.Com