Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Zeytin Karasuyu'nun tozu altın fiyatını solladı

Atık olarak ayrılan "Zeytin Karasu"yu, Türkiye'de geliştirilen bir yöntemle işlendi. Toz haline getirilen "Oleuropein" maddesinin 1 (bir) gramı 1,000 (bin) YTL.



Zeytin üretiminde dünya markası haline gelen Türkiye, sektörde önemli bir sorun olan atık zeytin kara suyu'ndan milli servet oluşturacak bir buluşa imza attı. Dünyadaki tüm fabrikalarda derelere ya da atık ünitelerine gönderilen atığı işleyen Kale Natural , kullandığı teknolojiyle zeytin karasuyu 'ndan 20 farklı sektörün hammaddesini üretebilecek.

GRAMI 2 BİN EURO

Fabrika ortaklarından Faruk Durukan, karasu olarak ifade edilen suyun, zeytinin işlenirken elde edilen su olduğunu söyleyerek, "Bu su güneş ve oksijenle temas eder etmez bozulduğu için faydanılması mümkün olmuyordu". Ancak biz oksijen ve güneş görmeden bu işlemi yapmayı başardık. Karasuyu "toz" haline getirebiliyoruz. Toz haline gelen ürün, ilk etapta farklı sektörlere ham madde olarak satılıyor. Elde edilen toz yeniden bazı işlemlerden geçirilerek yüksek verimli ve maddi değeri fazla olan hammaddeller üretilebiliyor. Bunlar arasında 1 (bir) gramı 1,000 (bin) YTL olan "Oleuropein", 1 (bir) gramı 2,000 (iki bin) Euro olan "Elonaik Asit" de bulunuyor" dedi.

GÜNEŞ GÖRMEDEN ÜRETİLİYOR

Zeytin işleme fabrikalarına "Ekstrak" adı veriliyor. Bu fabrikalardan dünyada 16 (on altı) tane var. 1 (bir)kilo karasudan 100 (yüz) gramlık "Oleuropein" maddesi elde edilebiliyor. Bu da toplamda 100 (yüz)Milyar YTL anlamına geliyor. Öte yandan aynı karasudan 2,000 (iki bin) farklı hammadde üretelibiliyor. Farklı sektörlerde hammadde olarak kullanılabilecek bu ürünlerin piyasa değeri, kilogram başına 1 (bir)YTL'den 100,000 (yüz bin) YTL'ye kadar değişiyor.




http://www.dazb.org.tr


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com