Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yüksek tansiyon tarih oluyor !!



Her gün hap almaya son. Yüksek tansiyon tarih olacak. Bakın nasıl?

Uzmanlar her gün tansiyon hapı almaya son verecek tansiyon aşısına çok yaklaştı. Alman uzmanların geliştirdiği yüksek tansiyon aşısı, insanlar üzerinde gerçekleştirilen klinik deneylerde başarıya ulaştı.

Berlin Üniversitesi Kliniği Charite’de yürütülen deneylere göre aşı doğrudan vücudun kan basıncını düzenleyen sisteme etki ediyor. Alman bilim insanları ve İsviçreli Cytos Biyoteknoloji şirketinin ortaklaşa geliştirdiği aşıda, “Angiotensin II” isimli bir protein ve ona kenetlenmiş virüs parçaları bulunuyor.

Bu madde, damarları daraltıp kan basıncının yükselmesinde önemli bir rol oynuyor. Aşı uygulandıktan sonra vücut bu Angiotensin II’ye karşı bir antikor üretiyor ve maddenin kan basıncını yükselten özelliğini devre dışı bırakıyor.

Deneylere katılan 48 yüksek tansiyon hastasından 24’üne yüksek tansiyon aşısı uygulandı.

14 hafta sonra aşının uygulandığı grubun damarlarındaki basıncın normal seviyeye inmese de diğer gruba göre daha düşük olduğu gözlemlendi.

Uzmanlar aşı piyasaya sürülmeden önce aşının etkilerini fazla insan üzerinde deneyecek.

İlaçlara göre etkisi daha uzun süren aşı sayesinde her gün tansiyon hapı kullanma zorunluluğunun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Aşının 3 ya da 6 aylık periyodlarla kullanılması öngörülüyor


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com