Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yaz meyveleri şifa kaynağı

Yaz Meyvelerinin İnsan Sağlığı Açısından Çok Önemli Olduğu Bildirildi.

Yaz meyvelerinin insan sağlığı açısından çok önemli olduğu bildirildi.
Beslenme uzmanları; kavun, karpuz, üzüm, erik, kayısı, şeftali, çilek, vişne gibi yaz meyvelerinin başta cilt sağlığı olmak üzere, halsizlik, hafıza zayıflığı ve yaşlanmaya karşı mükemmel birer şifa kaynağı olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre bazı yaz meyvelerinin faydaları şöyle:

"Çilek, Kiraz, Vişne: Antosiyanin yönünden zengin olan bu meyveler; idrar söktürür, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir. Nikris, romatizma, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesinde faydalıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Vücudun direncini artırır. Nezle için şifadır. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Sivilceleri önler.


Şeftali ve Kayısı: Potasyum deposu besinlerdir. Ayrıca C vitamini ve çok sayıda flavonoid ihtiva eder. Çok faydalı yaz meyveleridir. Kansızlık, sinir zafiyeti ve zihinsel yorgunluklara karşı da tam bir şifa kaynağıdır. Kan basıncını düzenler. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır.

Erik: Yüksek antioksidan kapasitesi olan besindir. Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri, protein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunur. Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir. Sinir sistemini takviye eder. Kanı temizler ve kansızlığa çare olur.

Karpuz: Hem likopen, hem de vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesidir. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor. Böbreklerde ve kanda biriken üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Kanseri önlüyor.

Kavun: Bol miktarda B vitamini, brom ve iyot içeriyor. Bu sebeple kavun, sinirleri yatıştırıyor, kolay bir uyku sağlıyor. Damar tıkanıklığı, kansızlık için de öneriliyor.

Üzüm: Bol miktarda vitamin, potasyum ve demir vardır. En önemli özelliği kan yapmasıdır. Ayrıca bedeni ve zihni güçlendirir. Zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak rahatsızlıkları, romatizma ve mafsal iltihaplarında faydalıdır. Kabızlığı giderir. Cilt güzelliği sağlar." (SAM-SA-RA-Y)

(İhlas Haber Ajansı

o zaman ne yapıyoruz yazın bol bol meyve yiyoruzzzzzz :P

teşekkürler zambak kardeşim ;)

;D ;D bu sıcakta ınsan hıc bır sey yemek ıstemıyor :-[

ama mıdemızınde ıhtıyacı var :-[

hayırlısı.. :) haberı yayınladıgıma gore basta benım dıkkat etmem lazım..

teşekkurler hadı gulumse :)


o zaman ne yapıyoruz yazın bol bol meyve yiyoruzzzzzz :P


Eveeet :D
Zaten bu havalarda başka bişey yenmiyor kiii ::)
Haber için teşekkürler ;)

;) ben teş edrım

RABBİMİZİN ihsanına keremine milyonlarca şükürler olsun
biz insanoğlu için neler yaratmış..


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com