Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Grip hastalığından 81 milyon kişi ölebilir ..



Gripal enfeksiyonu bu kez çok güçlü geliyor. Bilim adamları, mevcut olan grip aşılarının yeni grip vürüsüne karşı etkisinin olmadığını ifade ediyor...
GRİP virüsü her geçen gün aşılara karşı bağışıklık kazanarak güçlendiği ifade ediliyor. Ortadoğu gazetesi'nin haberine göre; ABD'li bilim adamları, büyük ve ölümcül bir grip salgınının tüm dünyayı etkileyeceğini iddia etti. 1918-20 yılları arasında İspanya'da görülen grip salgının bir benzeri olduğu açıklanan salgının, yüzde 96'sı gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere 51-81 milyon kişinin ölümüne neden olacağı tahmin ediliyor. Harvard Üniversitesi'nden Christopher Murray ve arkadaşları, Tahminlere göre, 2004'te yeni bir salgın olsaydı, yüzde 49'u Asya ülkelerinde, yüzde 29'u Sahraaltı Afrikası'nda, yüzde 10'u Ortadoğu'da, yüzde 4'ü OECD ülkelerinde, yüzde 4'ü Latin Amerika'da, yüzde 4'ü Avrupa ülkelerinde yaşayanlar olmak üzere dünya nüfusunun yaklaşık yüzde biri ölecekti.
Araştırmacılar, "bu sonuçların 2007'de yeni bir grip salgınının özellikle gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceğini gösterdiğini" vurguladı. Kışın bastırmasıyla birlikte soğuk ve sıcaklığın ani değişmesin nedeniyle vücut drencinin düşmesine neden olacağını belirten ABD'li uzmanlar, "Drencin düşmesi hastalığa davet çıkartmaktadır. Bu yüzden gribe yakalanmamak için sıcak içecekler içmeli ve C vitamini bol yiyecekler yenmelidir" uyarısında bulunuyor.

çok ilginç :o ::)

teşekkürler kardeşim ;)

;) ben teş.ederım kardsım


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com