Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başarının sırrı -inanmak-...

BİR OKULDA, okul müdürü üç öğretmeni çağırıp şöyle dedi:

“Siz üç öğretmen, sistemde en iyi ve en uzman kişiler olduğunuz için, doksan tane seçkin üstün zekâlı öğrenciyi size vereceğiz. Bu öğrencilerin gelecek yıl da aynı hızla çalışıp çok iyi bir eğitim almalarını bekliyoruz.”

Üç öğretmen, öğrenciler ve öğrencilerin anne ve babaları bunun çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorlardı. O okul dönemi hepsinin özellikle hoşuna gitti. Okul bittiği zaman öğrenciler şehirdeki diğer öğrencilere göre yüzde 20- 30 daha başarılıydı. Yıl sonu geldiğinde müdür üç öğretmeni çağırıp onlara:

“Bir itirafta bulunmak istiyorum. En zeki öğrencilerin 90’ı sizde değildi. Onlar ortalamanın biraz üstünde öğrencilerdi. O 90 öğrenciyi listeden tesadüfen seçtik” dedi.

Bu gerçeği duyan öğretmenler, öğrencilerde görülen yüksek başarının kendi öğretme kabiliyetleriyle ortaya çıktığını düşünmeye başladılar.
Ama okul müdürü:

“Bir itirafım daha var” dedi. “Siz de en başarılı öğretmenler değilsiniz! İsimlerinizi bir torbanın içine doldurduğum kâğıtların arasından rasgele seçtim. Siz inandığınız için başarılı oldunuz. Onlar da öyle…”


-alıntı-

güzeldi emeğine sağlık kardeşim

gerçekten süper bir yazıydı emeklerine sağlık ;) :)

sizlerinde okuyan gözlerinize sağlık :)

ya sanırım ben hatırlıyorum bu hadisenin gerçeğini yeniden okudum da anımsadım :) ama okulun reklamı olmasın bende kalsın :)


gerçekten süper bir yazıydı emeklerine sağlık ;) :)




sizler sağolun ;)


gerçekten süper bir yazıydı emeklerine sağlık ;) :)

okuyan gözlerinize sağlık... ;)


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com