Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Uçakta cep telefonu serbest

Uçakta cep telefonu serbest




Emirates Havayolları, yolcularına uçuş sırasında kendi cep telefonlarıyla konuşma imkanı sağlıyor. Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai emirliğinin sahibi olduğu Emirates, bu uygulamayı başlatan ilk ticari havayolu şirketi oldu.
60'dan fazla ülkeye sefer yapan Emirates'ten yapılan açıklamada, cep telefonuyla konuşulmasına ilk kez Dubai-Casablanca seferini yapan Airbus A340 tipi yolcu uçağında izin verildiği kaydedildi. Bu uçağa, cep telefonlarının uçağın elektronik sistemlerini etkilemesini engelleyen bir düzenek kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, bu düzeneğin, uçağın belirli bir irtifaya ulaştığında çalıştırılacağı ve kabin mürettebatının sistemin kullanımını denetleyeceği ve gözlemleyeceği ifade edildi. Yolculara cep telefonlarıyla konuşmalarına izin verilmesine rağmen bazı
kuralları da beraberinde getiren şirket, gece uçuşlarında gerekli görüldüğü takdirde yolculardan telefonla sesli konuşmamalarını, telefonlarını sessiz konumuna getirmelerini isteyebilecek.

Emirates Havayollarının, bu sistemi diğer uçaklarına da yerleştirmeyi ve yıl sonuna doğru BlackBerry ve diğer elektronik cihazları da bu uygulamaya dahil etmeyi planladığı bildirildi.Emirates Havayollarının, AeroMobile şirketi tarafından geliştirilen bu sistemi kullanabilmek için uluslararası hava güvenliği kurumlarından onay aldığı belirtildi.

uçakta yolculuk edenlere duyurulur...


Gezi & Seyehat

MollaCami.Com