Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ailenin bütün fertleri için; HEM DE ÇOK EKONOMİK




Peugeot 5008 Premium Pack 1.6 E-HDI

Peugeot, MPV sementindeki 5008 modelini 2009 yılında tanıtmıştı. Bundan öncesinde çıkardığı çok da başarılı olmayan modellerden sonra kompakt 5008 öne çıktı. Ve Peugeot, 5008’e eklediği, yüzde14’ü aşan yakıt tüketimi sağlayan e-HDi teknolojisi ile de segmentindeki yerini sağlamlaştırdı. Bunda tabiî ki aile bireylerin tek tek modele sahip çıkmasının yeri büyük diyebiliriz. Gerek donanımı, gerek konforu, gerekse tasarım ve tasarruflu olması herkesi kendine çekti. Peugeot 5008 çekici bir ön tasarıma sahip diyebiliriz. Büyük farları neredeyse ön cama kadar uzanıyor. Peugeot ambleminin iki tarafından kaputun üstüne uzanan çizgiler dikkat çekiyor. Aracın arka kısmı ön tarafı kadar iddialı bir tasarımda olmasa da kendi içinde oldukça tutarlı.



5008’in asıl iç mekânı aracı bir aile arabası yapıyor. Bütün bireylere hitap eden özellikler mevcut. Direksiyon simidi klâsik Peugeot tarzı. Araca binince cam tavanın verdiği aydınlık iç mekânı oldukça ferahlatıyor. Koltukların konforu çok iyi. İç mekânda kullanılan malzemeler kaliteli. Konsola yerleştirilen vites kolunun kullanımı rahat. Klima kontrol butonlarının ve radyo-teyp kumandalarının kullanımına biraz alışmak gerekiyor. Ses sistemi oldukça kaliteli. Sürücünün görüş alanında beliren cam ‘Head-up display’ sistemi kullanımda size eşlik eden bir parçanız oluyor. Bu sistem sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan hızını ve öndeki araçla arasındaki takip mesafesini görebiliyor.



Saklama kısımları noktasında sıkıntı yok. Hatta sürücü koltuğunun alt kısmında ve arka koltuk tabanında da saklama yerleri mevcut. Bu arada, torpido gözü sanki biraz küçük olmuş. Bagajda, zemininden çıkan koltuklarla oluşan üçüncü sıra sadece çocuklar için uygun. Ön koltuk kafalıklarında yer alan ekranlara portatif görüntü kaynakları veya oyun konsolları bağlanabiliyor. Böylece uzun süreli yolculuklarda çocukların, hatta büyüklerin de can sıkıntısı diye bir problemi kalmıyor. Arka kısımda oturanlar için klima sistem de düşünülmüş. Bagajın hacmi üçüncü koltuk sırası kapalıyken 823 lt iken bütün koltuklar yatırıldığında bu hacim 2506 lt’ye kadar çıkabiliyor.Netice olarak, Peugeot 5008 ile kalabalık bir ailenin ihtiyaçlarını en ince şekilde düşünen, teknik olarak oldukça donanımlı ve yakıt cimriliği ile de bütçenizi koruyan dört dörtlük bir araç.


RECEP BOZDAĞ


Arabalar

MollaCami.Com