Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Metallere dokunduğunda elektrik çarpanlar...

Bedenimizdeki statik elektrik dediğimiz şey, vücuttaki biyo- kimyasal işlemler ile beden hareketliliği sırasında elbiselerin birbirlerine, derimize sürtünmesi sonucu açığa çıkan enerjidir, yani serbest kalmış elektronlardır. Bunun negatif özelikli olması, üzerimizde aşırı biriken elektriğin, bedendeki biyo-elektrik faaliyetleri olumsuz yönde etkilemeleri dolayısıyladır. Aynı şekilde, bunun düşük olması da vücut için zararlıdır. Doğadaki statik elektriklenme ise, kısaca üç yolla şöyle oluşur. İki cisim birbirine sürtündüğünde, sürtünen nesnelerden biri, yüzeyinde bulunan atomların dış yörüngelerindeki elektron ya da elektronlarını kaybeder veya diğeri bu elektronları kopartır. Buna sürtünmeyle etkileşme denir. Böylece elektron kaybeden atom, yük dengesi bozulmasından dolayı artı yük ile yüklenirken diğer cisim elektron aldığından negatif yükle yüklenir (1). Bunlardan diyelim ki negatif yüklenen cismi, bir başka nesneye değdirmeksizin belli mesafeden tutarsak bu sefer de, negatif yükün oluşturduğu elektriksel alanlar, o nesnenin dış yüzeyindeki atomların dış yörüngelerindeki elektronlarını, atomlarından uzaklaştırarak nesnenin bir başka yerine (diğer uca doğru) iterler ve böylece etkileştiği bölgeyi artı yükleyerek birbirlerini çekmeye başlarlar. Eğer cisim artı yüklüyse, o zaman da nesne atomlarının dış elektronlarını, artı yüzün baktığı bölgeye çekerek nesnenin diğer ucunu artı yükler.

PEKİ NE YAPMALIYIZ

Statik elektriklenme daha çok kuru havalarda olur. Havalarda özellikle kış aylarında ısınmadan dolayı kuruyor.Dikkat ederseniz en çok çarpılmalar kuru kış günleri yaşanır. (ben bu günlerde de çarpılıyorum ama).Dolayısıyla içinde bulunduğunuz ortamın nemini artırınız statik elektriğinizi azaltmaya yardımcı olacaktır.Vücudunuzu nemlendirin.Saçınızııslatmak, elinizi, kolunuzu yıkamak gibi önlemler ani şoklardan sizi koruyacaktır.

Kışın kazak çıkarırken oluyo çatır çutur :) saçınızı ıslatın diyosun da kış günü saç mı ıslatılır hastamı etcen sen bizi hafız.

haklısın Osman k kardeşim ama ben bugünlerde
yaşadığım için araştırdım bu konuyu
kışın üşünüleceği aklıma gelmedi

bide toprakla uğraşırsan olmaz derler
bu bilgiye rastlayamadım
bilgisi olan var mı?

Abdest, banyo ve toprak bunlar statik elektriğe birebirdir.. :)

( Toprakta namaz kılmak, ellerininin ayaklarınının toprakla teması ile atılabilir. )

teşekkürler bilgiler için saol kaşif kardeşim


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com