Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ALLAH kelimesindeki tedavi özelligi

ALLAH kelimesindeki tedavi özelligi:

Musluman Olmayan PsIkiyatristler "Allah" kelimesinin PsIkolojik Tedavide Etkisini Kesfetti!

Hollandali PsIkiyatrist Vander Hoven, hastalarda ve normal insanlarda uyguladigi yeni deneyi Kur'ân okumanin ve Allah kelimesini tekrar etmenin etkilerini acikladi..

Hollandali profesor arastirmasinin ve calismalarinin uc yil surdugunu soyledi. Hastalarindan bazilari musluman degildi, bazilari Arapca bilmiyordu ve "Allah" kelimesini soylemeyi ogrendiler; sonuc muhtesemdi, ozellikle tansiyon ve stres problemi olanlar icin. "El Vatan" isimli Suudi gunluk gazetesi, Arapca okuyabilen ve duzenli Kur'ân okuyan insanlarin psIkolojik hastalalıklardan kendilerini rahatca uzak tutabildiklerini soyledi. PsIkolog "Allah" kelimesindeki her harfin hastaliklara nasil tedavi oldugunu acikladi.

"ALLAH" kelimesindeki ilk harf olan (A)yi soylemek respiratory sisteminden gelen bir ses ve nefes alisinizi kontrol ettigini belirtti. Arapcadaki sesli harf (L)yi teleffuz ederken dil ust dudaga hafifce deger ve bu bir duraklamadir. Ondan sonra tekrar ayni nefes kontrolunu yapmak (tekrar (LA) demek) aspiration u rahatlatir. Ayrica, son harf olan (H)yi soylerken cigerler ve kalp arasinda baglanti kurulur ve bu baglanti kalp atislarini duzenler.

Arastirmanin ilginc yani ise, arastirmayi yapan profesorun musluman olmamasi ve fakat Islâmî ilimleri arastirmasi ve Kur'ân'daki sirlari ogrenmeye calismasi. Cenâb-i Hak Kur'ân-i Kerîm'de de [meâlen] "Kalpler Allah'i zikretmekle tatmin olur" buyurmaktadir.

[Katar "Arraya" gazetesinden cevrilmistir]

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

kalpler allah (cc) zikretmekle tatmin olur.... teşekkürler


kalpler allah (cc) zikretmekle tatmin olur.... teşekkürler

Cismânî ihtiyaç gibi, mânevî hâcât(ihtiyaçlar) dahi muhteliftir.(çeşitlidir) Bâzısına insan her nefes muhtaç olur: cisme hava, ruha gibi. Bâzısına her saat: Bismillâh gibi ve hâkezâ. (Alıntı)

emeğine sağlık teşekkürler...


emeğine sağlık teşekkürler...

Rica ederim...İlginize ben teşekkür ederim...


kalpler allah (cc) zikretmekle tatmin olur.... teşekkürler


:)

Eeeee tabi onları yogası var bizimde ...... var Allaha şükür
emeğine yüreğine sağlık


Rica ederim...İlginize ben teşekkür ederim...

Paylasim için tesekkürler kardesim.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com