Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Acilde ilâve ücret alan hastaneye uyarı




Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tıp merkezleri, acil servise başvuran hastalara, gerekli ilk müdahalenin yapılması, gerekiyorsa hastanın yatışının yapılarak tedavisinin ve eğer gelişirse komplikasyonların tedavisinin tamamlanmasından sorumlu olacak.

Hastanın tıbbî durumunun gerektirdiği uzman tabip, tıbbî donanım, müdahale, bakım ve tedavi için gerekli şartların tıp merkezinde sağlanamaması durumunda ise, gerekli ilk müdahalenin yapılmış olması kaydıyla, başka bir sağlık kuruluşuna usûlüne uygun şekilde hastanın sevki sağlanacak.

Acile başvuran hastalara gerekli müdahaleyi yapmayan, gerekiyorsa hastanın yatışını sağlamayıp tedaviyi tamamlamayan, hastanın sağlık güvencesi olup olmadığını, ödeme gücü bulunup bulunmadığını veya tedavi masraflarını nasıl karşılayacağını sorgulayan sağlık kuruluşunun acil vak′alar haricinde hasta kabulü, üç gün süreyle valilikçe durdurulacak ve mesul müdürü uyarılacak.

Aykırılığın bir yıl içinde tekrarında sağlık kuruluşunun acil vak′alar haricinde hasta kabulü on gün süreyle valilikçe durdurulacak ve mesul müdürünün yetki belgesi iptal edilecek.

Aykırılığın bir yıl içinde üçüncü kere tesbit edilmesi halinde, sağlık kuruluşunun faaliyeti üç ay süreyle durdurulacak ve mesul müdürünün yetki belgesi iptal edilecek. Bu fıkralara aykırılığın bir yıl içinde dördüncü tesbitinde ise Bakanlıkça sağlık kuruluşunun ruhsatnamesi iptal edilecek.


Yeni Asya


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com