Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adli tıp hizmetleri Anadolu'ya yayılacak

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, adli tıp hizmetlerinin İstanbul merkezli olmasının ciddi sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi
İnce, "Öncelikli hedefimiz, Adli Tıp Kurumu hizmetlerinin İstanbul dışında Anadolu'ya da yayılmasıdır." dedi.


Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Bursa Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği 2012 yılı 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.


Adli Tıp Kurumu'nun, ülkenin en önemli resmi bilirkişilik kuruluşlarından biri olduğunu belirten Doç. Dr. Haluk İnce, kurumun 2013 yılında 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağını hatırlattı. Doç. Dr. İnce, Osmanlı döneminden itibaren devam eden adli tıp hizmetlerinin, Türkiye'de Adli Tıp Kurumu tarafından uluslararası standartlarda akredite ve son derece bilimsel yapıldığını vurguladı.


Adli tıp kurumu hizmetlerinde gelinen noktada sadece ulusal anlamda değil, uluslararası alanda da birçok aktivitenin öncüsü olmaya devam ettiklerini anlatan Doç. Dr. Haluk İnce, "Özellikle kurumumuz için oluşturduğumuz amaç hedeflerde ulusal bazda birçok sorunun uluslar arası alanda da bölge ülkelerine eğitim, teknik donanım konusunda liderlik, öncülük yapma hedeflerimiz vardır." diye konuştu.


Doç. Dr. Haluk İnce, sözlerini şöyle devam ettirdi: "2012 yılında büyük bir rastlantı eseri Avrasya Adli Bilimler Akademisi'ni kurduk. Akademinin sloganı, Marmara Belediyeler Birliği'nin sloganıyla aynıydı, 'Birlikten kuvvet doğar.' 22 ülkeyle beraber kurduğumuz Avrasya Adli Bilimler Akademisi merkezi Türkiye'de olan bölge ülkelerine eğitim ve hizmet konusunda büyük kazanımlar sağlayacak önemli kuruluş olarak hayata geçmektedir. Bu kuruluşun dünyaya ilanını da 5-8 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapacağımız 22.'si düzenlenecek Dünya Adli Tıp Kongresi ile duyuracağız."


Adli tıp hizmetlerinin bugüne kadar İstanbul merkezli olmasının ciddi sorunları da beraberinde getirdiğini aktaran Doç. Dr. İnce, "3 yıldır içinde bulunduğum adalet teşkilatında öncelikle hedefimiz, Adli Tıp Kurumu hizmetlerinin İstanbul dışında Anadolu'ya da yayılmasıdır. Gelecekte çalışmayı düşündüğümüz bir eğitim üssü haline getireceğimiz Kartal'daki Adli Bilimler Akademisi olarak düşündüğümüz yeni organizasyonumuz Türkiye için önem arz ediyor." diye vurguladı.


Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları protokolle başta adli tıp hizmetlerinin sosyal hafızada en fazla bilinen otopsi hizmetleri olmak üzere, tüm adli tıp hizmetlerini yerel anlamda çözme amaçlarının olduğunu söyledi. Türkiye'nin sağlık alanında birçok uluslar arası alanda anlaşmaya imza attığına işaret eden Doç. Dr. Haluk İnce, "Bu anlaşmaların birçoğunda adalet hizmetleri ile ilgili anlaşmalar var.


Adalet ile ilgili anlaşmalarda en fazla dikkat edilen hususlardan biri kurallara uymaktır. İşte bu kurallara uyulması halinde Türkiye'nin hak kaybının daha az olacağı inancındayız. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz çok iyi bir çalışma çıkardığımız başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Bahçelievler Belediye Başkanlığımızın desteği ile Mavi Marmara olayında sergilediğimiz başarı hepimizin malumudur. Sadece ulusal değil uluslar arası anlamda da adli tıp kurumu birçok misafirliğe ev sahipliği yapmaktadır." ifadelerini kullandı.


Doç. Dr. Haluk İnce, Gaziantep'te hayata geçirdikleri Otopsi Merkezi Projesi ile özellikle nüfusu 750 binin üzerindeki illerde otopsinin artık birtakım grup başkanlıkları ve şehirleri geçerek vatandaşlara eziyet olmaktan çıkması, ama yargıya da hizmet etmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

İnce, konuşmasının ardından Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe ile işbirliği protokolü imzaladı.

CİHAN


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com