Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yoğurt, bebeklerde antibiyotik özelliği sağlıyor




Bebeklerde tabiî olarak başlanacak ilk besinin yoğurt olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu gıdanın bebeklerde ishali önlediğine dikkat çekiyor. Yoğurt, bazı bakterilere karşıda antibiyotik özelliği gösteriyor.


Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk, bebeklerin ilk tüketecekleri tabiî besinin yoğurt olmasını istedi. Yeni doğan uzmanı olan Prof. Öztürk, yoğurdun bebek için önemli bir besin kaynağı olduğunu, bağırsakta bağışıklık sistemini uyararak ishali önlediğini belirtti.


Hatta ishal olan bebeklerde, yoğurt tüketimiyle birlikte ishal süresinin kısaldığına işaret eden Öztürk, yoğurdun sağladığı faydaların çok olduğunu anlatarak, “Bazı bakterilere karşı ürettiği laktobasillus türü bakterilerle antibiyotik özelliği gösterir. Ayrıca, bebeklerde alerji riskini azaltmakta ve sindirim kolaylığı sağlamaktadır” dedi.

Yeni Asya Gazetesi

Özellikle evde mayalanmış yoğurt tavsiye ediliyor uzmanlar tarafından..evde mayalanan yogurtta ki kalsiyum oranı çok daha yüksek oluyor..Eger temiz ve güvenilir ,doğal süt bulamıyorsanız hiç degilse paket sütlerden bile olsa, kendiniz mayalayın yogurdunuzu ..çocuklarınız için ..


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com