Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çok okumak, alzheimer riskini azaltıyor

ÇOK okuyan kişilerde, erken bunama ya da unutkanlık hastalığı olarak bilinen alzheimere yakalanma riskinin daha düşük olduğu bildirildi.


İnsan hafızasının okumayla sürekli güncellendiğini belirten uzmanlar, sınavlarda başarılı olmanın, unutkanlık hastalığına yakalanmamanın ve çabuk kavramanın yolunun kitap okumaktan geçtiğini söyledi. Türkiye’de okuma oranını arttırmak amacıyla yola çıkan Sivas Eğitimciler Derneği, ilkokul öğrencileri arasında okumu yarışması düzenledi.


Yarışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eserleri okuyan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Dernek, yarışmanın duyurusunu yapmak için kitap yazarlarına ‘Niçin okumalı?’ sorusunu yöneltti.


Kamera karşısına geçen araştırmacı yazarlar okumanın, bireyin kendisini geliştirmesi, hayatta doğru kararlar vermesi ve kavrama kabiliyetinin gelişmesinde çok önemli rol üstlendiğini dile getirdi. Bugüne kadar çok sayıda kitap kaleme alan yazar Mahir Pekşen, Yüce Allah’ın ilk emrinin ‘oku’ olduğunu belirterek, Peygamberimiz (asm)’in de ‘Okumak kadın erkek her Müslüman için farzdır’ buyurduğunu aktardı.


Kayseri / cihan

Güzel haber :) teşekkürler kardeşim.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com