Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: Oturan toplum haline geldik

Türkiye’de vatandaşların yüzde 64’ünün hiç hareket etmediğini, egzersiz yapmadığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘’Biz Anadolu toprağında dedeleri günde belki de 10-15 kilometre yürüyen bir toplumdan, oturan toplum haline geldik’’ dedi.


Oturan toplum haline geldik


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de vatandaşların yüzde 64’ünün hiç hareket etmediğini, egzersiz yapmadığını belirtti. Akdağ, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. 7-13 Nisan’ın Sağlık Haftası olarak kutlandığını ifade eden Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu yıl sloganının ‘’Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan’’ olduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün çok doğru bir slogan bulduğuna dikkati çeken Akdağ, ‘’Biz fani insanlarız. Hepimiz ölümü tadacağız, ölümden kurtuluş yok.


Ancak insan sağlıklı bir yaşamı da seçebilir. Ölüm vakti gelinceye kadar hastalıklı bir yaşam biçimi de seçebilir. Bu bizim irademizle alakalı bir husus’’ dedi. Hükümet ve sağlık yöneticilerinin görevini yaptıktan sonra sonrasının kişinin kendisine kaldığını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti. ‘’Türkiye toplumu son yıllarda çok şişmanladı. Son 10-15 yılda bir takım tedbirler alacağız, alıyoruz. 4 meseleye itina edersek sağlıklı yaşama şansımızı çok arttırırız. Bunlardan birisi şişman olmamaktır.


Eğer şişmanlamışsak kilo vermeliyiz. Yeterinden fazla tüketmemeliyiz ve hareket etmeliyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yakında yaptığı araştırma şunu gösterdi: Türkiye’de vatandaşlarımızın yüzde 64’ü hiç hareket etmiyor, egzersiz yapmıyor. Ancak günlük işlerini yapmak için bir yerden bir yere hareket ediyorsa onu da araçla yapıyor.


Merdiven dahi çıkmıyor. Asansöre biniyor. Bu gerçekten toplum için çok garip. Biz Anadolu toprağında dedeleri günde 10-15 kilometre yürüyen bir toplumdan oturan bir toplum haline geldik. Çok fazla televizyon seyrediyoruz. Çocuklarımız bilgisayar başında çok fazla zaman kaybediyor. Bu gerçekten sağlığımızı ileri derece de tehdit ediyor.’’


Yeni Asya Gazetesi


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com