Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Saraybosna’nın ruhu izmir’de hissedilecek



Risale-i Nur Enstitüsü, 25 Mart'ta Saraybosna’da düzenlediği paneli İzmir’e taşıyor. Enstitü ile gazetemiz İzmir Temsilciliğinin ortaklaşa tertip ettiği “Said Nursî’ye Göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur’ân Medeniyeti” konulu panel 8 Nisan Pazar günü yapılacak.


Saraybosna’nın ruhu İzmir’de hissedilecek

RİsÂle-İ Nur Enstitüsü ve Yeni Asya Gazetesi İzmir Temsilciliği 8 Nisan’da "Said Nursî’ye Göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'ân Medeniyeti” konulu bir panel tertipliyor. Risâle-i Nur Enstitüsü ve Uluslar arası Saraybosna Üniversitesi tarafından 25 Mart’ta Saraybosna’da gerçekleştirilen panelin konuşmacılarından Bosna Millî Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç de, panelist olarak İzmir’e dâvet edildi. Panel’in diğer konuşmacıları Prof. Dr. Ahmet Battal, Dr. Cemil Ertem, Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz olacak. Panel Av. Kadir Akbaş tarafından yönetilecek.


Saraybosna’daki panelde yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken Latiç, Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirlerini Batı’ya yayma sözüyle büyük beğeni toplamıştı. “Bediüzzaman büyük bir âlimdir, bir müceddiddir. Hatta biz onu Boşnak bir müceddid olarak kabul ediyoruz” diyerek Bediüzzaman’ı tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Latiç, Risâle-i Nur Enstitüsü yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde Bediüzzaman Said Nursî ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmaları için öğrencilerini yönlendirdiğini, Bediüzzaman gibi müceddidlerin Kur’ân medeniyetinin kıyamete kadar baki kalacağını müjdelediğini ifade etmiş ve Bediüzzaman’ın fikirlerini yayacak faaliyetleri çok önemsediğini, bu tür gayretlerle Kur'ân’ın mesajlarının insanlara ulaştırılabileceğini dile getirmişti. 8 Nisan Pazar günü İzmir Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda saat 14.00’da başlayacak olan panele Türkiye’nin her yerinden kalabalık bir dinleyici topluluğunun iştirak etmesi bekleniyor.


İzmir ve çevresinde mahalli TV, radyo, afiş ve el ilânları ile panelin duyuruları yapılırken, valilik başta olmak üzere belediye, üniversite, milli eğitim bürokrasisi de panele davet edildi.


SALİH SÜTÇÜOĞLU-İZMİR


Etkinlikler - Organizasyonlar

MollaCami.Com