Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye'de bir doktora 633 kişi düşüyor

Türk Sağlık–Sen Tıp Bayramı öncesinde Türkiye’de görev yapan doktorlarla ilgili yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, 74 milyon 724 bin nüfusa sahip Türkiye’de bir doktora 633 kişi düşüyor. Toplamda 118 bin doktorun görev yaptığı Türkiye’de, doktorların, 68 bin 952’si Sağlık Bakanlığı’nda, 26 bin 258’i üniversite hastanelerinde, 23 bini ise özel hastanelerde görev yapıyor. Türk Sağlık-Sen’in araştırmasına göre, yalnızca Sağlık Bakanlığı’nda çalışan doktorların sayısı dikkate alındığında bir doktora bin 84 kişi düşüyor.

-“6 BİN 663 DOKTOR ATANDI, 5 BİN 353 DOKTOR İSTİFA ETTİ”-

Türk Sağlık-Sen araştırmasında, 2011 yılı sonuna kadar Sağlık Bakanlığı’na 5 bin 641’i pratisyen, 693’ü uzman olmak üzere 6 bin 663 doktor atandığını belirtti. Atamalardan 6 bin 228’i açıktan atama ile gerçekleştirilirken, başka kamu kurumlarından 104, sözleşmeli pozisyondan ise 2 doktor Sağlık Bakanlığı’na geçti. Türk Sağlık-Sen'in araştırmasında son iki yılda gerçekleşen doktor istifalarıyla ilgili bilgiye de yer verildi. 2010 yılında, 3 bin 637 doktor Sağlık Bakanlığı'ndaki görevinden istifa ederken, 2011 yılında bu sayının 5 bin 353’e ulaştığı ve bir önceki yıla göre bin 716 daha fazla doktorun istifa ettiği belirtildi.

-ÖNDER KAHVECİ: “TÜRK DOKTORLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ“

14 Mart Tıp Bayramı'nın yaklaştığı dönemde yabancı doktorların Türkiye’de çalışması ve gerçekleşen yüz nakilleri ile ilgili görüşlerini belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nı Türk doktorlar, yabancı doktorların ülkemizde çalışmasına izin verildiği bir dönemde karşılıyorlar. Bir yanda böyle bir süreç işlerken diğer tarafta yüz nakilleri ile Türkiye’de görev yapan Türk doktorlar, dünyada konuşuluyor. Böyle bir durumda Tıp alanında daha da ilerlemek adına biz Türk doktorlarının desteklenmesi ve onlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Yabancı doktor tercihinin yanlış olduğunu belirtiyoruz” açıklamasında bulundu.(ANKA)

Haber7


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com