Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Firavun neden iman etmedi ?

Firavun neden iman etmedi ?
H.z Allah Mûsâ Aleyhisselâm’a Firavun’u işrâd etme vazifesini verdi. Firavun’a geldi. Mûsâ Aleyhisselâm bir gece yarısı vakti Mısır’a girdi. Allahü Teâlâ’nın emrine uyarak Firavunun kapısını çaldı.
Denildi ki; Mûsâ Aleyhisselâm’ın gece yarısı vakti Firavun’un kapısını çalması, Firavun’un içine heybet ve korku verdi. Firavun, Mûsâ Aleyhisselâm’ı görünce ona:
-”Sen küçük iken bizim yanımızda büyüyüp, beslenmedin mi?” dedi. Mûsâ Aleyhisselâm:
-”Evet!” dedi. Firavun:
-”Öyleyse bu vakitte neden rahatsız ediyorsun?” Mûsâ Aleyhisselâm:
-”Senin hak ve hukukuna riâyet etmek ve senin hakkını ödeyebilmek için herkesten önce gelip sizi hakka davet ettim,” dedi.
Firavun, Mûsâ Aleyhisselâmı öldürmek istedi. Mûsâ Aleyhis­selâm asasını bıraktı. Asâ, apaçık bir yılan oldu. Firavunun üzerine saldırdı. Firavun, Mûsâ Aleyhisselâm’a sığındı, ondan emniyetini istedi. Mûsâ Aleyhisselâm onlara “âmân” emniyet ve güvence verdi. Firavun, iman etmek istedi. Hâmân, Firavun’un iman etmesine mani oldu. Mûsâ Aleyhisselâm, Firavun’u davet ettikten sonra ailesine geldi. Ailesini doğum yapmış buldu. Ailesini korumak için çevresini kurtlar çevrelemişti. Mûsâ Aleyhisselâm’ın ailesinin olduğu yere hiçbir yolcu uğrayamıyordu. Allahü Teâlâ’nın kudretine bak.
Kaynak: İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri, Fatih Yayınevi: 1/783-784.


Menkıbeler

MollaCami.Com