Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Süt tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor...

Hypertansion’da yer alan yeni bir çalışmada, yağsız süt içen ve besin destek ürünlerinden değil, sadece yiyeceklerden bol miktarda kalsiyum ve D vitamini alan kadınlarda, hipertansiyon görülme riskinin azaldığı açıklandı.

Yaklaşık 30,000 orta yaş ve üstü kadınların katıldığı çalışmada, Harvard’lı araştırmacılar, yağ oranı düşük süt ve süt ürünlerini tüketen ve diyetinde yüksek miktarda kalsiyum ve D vitamini içeren gıdalara yer veren kadınların, yüksek tansiyona karşı korunduklarını belirlediler. Günde iki bardak veya daha fazla yağsız süt içen kadınlarda yüksek tansiyon riskinin diğer kadınlara göre %10 daha az olduğu açıklandı. Ancak yağlı süt ve süt ürünlerinin aynı avantajı sağlamadığı belirtildi.

Araştırmacılar, son on yılda teşhis konmamış yüksek tansiyon sayısının arttığına dikkat çekiyorlar, ve yüksek tansiyonun kardiyovasküler hastalık, felç, ve böbrek yetmezliği riskini ciddi ölçüde arttığını belirtiyorlar.

Amerikan Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü, tansiyonu ancak yediklerimize dikkat ederek kontrol altında tutabileceğimizi, ve yağ oranı düşük süt ürünleri, meyve ve sebzelerin tansiyonun düşmesine yardımcı olduğunu açıklıyor.

Uzmanlar, sütte kalsiyum, A vitamini, D vitamini, protein, ve potasyum gibi çok önemli besin maddelerinin bulunduğunu belirtiyor, ve günde üç bardak yağ oranı düşük veya yağsız süt içmemizi tavsiye ediyorlar.


[right]kaynak= realage[/right]

paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık ALLAH razı olsun


paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık ALLAH razı olsun


emeğine sağlık teşekkürler...

ben teşekkür ederim okuyan gözlerinize sağlık :D


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com