Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Teknolojik arabalar


Güneş Enerjisiyle 2400 Mil!
Kuzey Amerika’da düzenlenen bir güneş arabaları yarışında, teknoloji ürünü araçlar 2400 millik (yani yaklaşık 3860 km’lik) bir rotada yarışacaklar.

Güneş enerjisiyle çalışan arabalar, henüz şehrin olağan günlük yaşantısının tüm yükünü kaldırabilecek kadar güçlü değiller. Ancak, benzine daha az bağımlı olacak bir gelecekte, bu arabalar her an çok önemli bir rol oynayabilirler.

Bu yarışta yer alacak araçlar, güneş enerjisini yardımcı olarak kullanan elektrikli arabalar. Teknolojik gelişmeler yardımıyla, üzerinde güneş gözeleri taşıyan araçlar yerine, cep telefonları gibi şarj edilebilir araçların yapılabilmesi umuluyor. Bu tasarıya göre, güneş gözeleri gün içinde şarj edilecek ve arabaya binilmeden önce de, şarj edilen pildeki enerji arabaya aktarılacak.

Yarışa katılan 15 takımın arabaları, geçtiğimiz hafta sonu Texas’tan yola çıktılar ve 9 gün sonunda Calgary’e ulaşmaları bekleniyor. Her sürücüye, sürekli olarak istatistikleri kontrol eden mühendislerin bulunduğu bir çift pit ekibi aracı eşlik ediyor. Sürücü yolda gitmeye devam ederken, bu ekipler de bir yandan pillerin, güç dönüştürücülerin, motorun ve diğer düzeneklerin verimliliğini geliştirmeye çalışıyorlar. Sürücü ve ekip arasındaki iletişim de iki yönlü radyo bağlantısı yardımıyla sağlanıyor.


Arabalar

MollaCami.Com