Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tansiyon Yüksekliği Her Zaman Endişe Uyandırmalı mı?



Günün herhangi bir anında ölçülen (örneğin doktorunuzun ofisinde) tansiyonunuz 24 saatlik bir filmin bir karesi gibidir.Bazı insanlar için bu tek ölçüm yani filmin o tek karesi 24 saatlik filmin özeti olabilmektedir.Ama bazı kişilerde o tek ölçüm yeterli olmayabilir. Günün farklı saatlerinde tekrar tekrar ölçümler gerekebilir.Evinizde ölçtüğünüz tansiyon değeriniz ile hastanede ölçülen değerler arasında fark olabilir (%20-30 insanda bu durum sözkonusudur).Beyaz önlük yüksek tansiyonu olarak bilinen bu durum doktorunuzun ofisinde veya hastanede tansiyonunuzun yüksek çıkmasının sebebi olarak bilinmektedir.Bazende evinizde bile düzenli olarak normal ölçtüğünüz tansiyonunuz stresli veya sinirli olduğunuz bir an yüksek çıkabilir.Bu değerler ne kadar doğru yansıtmaktadır acaba tansiyon değerlerimizi?



Normal tansiyon değerleri sistolik(yüksek tansiyon) 120'nin diastolik(düşük tansiyon) 80'nin altında olması beklenmektedir. 140/90 üzeri artık yüksek tansiyon olarak kabul edilir.



Egzersiz,sağlıklı beslenme, fazla kiloların verilmesi ve sigaranın bırakılması ile tansiyon değerlerimiz en uygun çizgide tutulabilir.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com