Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bilinçsiz Kullanılan Ağrı Kesiciler Ülser Yapıyor

Selçuk Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, doktor kontrolünde olmadan bilinçsizce kullanılan ağrı kesicilerin ülsere yol açtığını söyledi.


Ülserin sistemik hastalığı olanlar ve yaşlılarda daha sık görüldüğünü dile getiren Demir, hastalığın en kesin teşhis yolunun endoskopi olduğunu vurguladı. Ülsere sebep olan en büyük faktörün bilinçsiz kullanılan ağrı kesiciler olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti: "Doktor kontrolünde olmadan bilinçsizce kullanılan ağrı kesiciler ülsere sebep oluyor. Ağrı kesiciler, çoğu zaman, sıkça görülen baş ağrıları için kullanılıyor. Romatizmal hastalıklar için kullanılan ağrı kesicilerde de aynı sorun yaşanıyor. Doktorun bir kez yazdığı ağrı kesici, doktora danışılmadan sürekli kullanılmaya devam ediliyor. Bu şekilde kullanılan ağrı kesiciler de ülsere yol açıyor. Bu nedenle ülser olmamak için aspirini bile doktor kontrolünde kullanmalısınız."

çok haklısın kardeşim helede benimgibi gripken başım ağrıyor diyip ağrı kesici içerseniz ambulans kapıya gelir verilmiş sadakamız varmış :D


çok haklısın kardeşim helede benimgibi gripken başım ağrıyor diyip ağrı kesici içerseniz ambulans kapıya gelir verilmiş sadakamız varmış :D


Geçmis olsun kardesim, neden rahatsizlandiginizi söylediler mi? Grip için agri kesiciyi hep kullaniriz.
Acaba dozu mu fazla idi?

içtiğim ağrı kesici migrenli hastaların kullandığındanmış ağır gelmiş üre yükselmesiyle hastanelik oldum
ölümden dönmüşün dedi doktorum dediğim gibi verilmiş sadakamız varmış
artık hiç ağrı kesici almıyorum en hafifi bile olsa :D

Allah korusun ahirim kardesim, kendinize iyi bakin.
Agri kesici her zaman içilirse, etkisi azalir, fayda etmeyince daha fazla içmek gerekir.
Normal bir agri kesici migreni geçirmedigi gibi, migren için içilen ilaçda baska bir agri için içilmez. Hafif agrilarda
hemen agri kesici almamak çok dogru. Böylece vucut agri kesiciye alismamis olur. Bas veya baska bir agrimiz çok olunca da, aldigimiz normal dozda agri kesici veya aspirin, etkisini gösterir. Baskasinin ilacini içmek çok sakincalidir. Hiç bir zaman reçete ile satilan ve kendinize yazilmamis olan ilaç almayin. Saglikli kalmaniz dilegi ile..


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com