Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sinsi Tehlike- Enerji Içecekleri

Enerji içeceği içme modası 1997 yılında Red Bull’un marketlerde yerini alması ile başladı. Bu enerji içeceğinin içerisinde amino asit olan torin, karbonhidrat glukuronolakton, kafein ve şeker olan glikoz ile sakkaroz bulunur. Bir ufak kutu Red Bull içersinde 80 mg kafein vardır. Bu oran kola gibi hem kafein hem de şeker içeren diğer içecekler ile karşılaştırıldığında oldukça fazladır. Normal bir kolada 25-45 mg kafein bulunmaktadır.

Kafein aşırı tüketildiğinde daha iyi konsantrasyon sağlar. Buna karşılık eğer kişi her gün kafein tüketmeyi alışkanlık edindiyse kafein kullanımı bırakıldığında yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. Kafeinin herhangi bir uyuşturucu maddeden farkı yoktur. Aşırı kafein kullanımı da kişide bağımlılık yapar. Aşırı kafein tüketimi kalp ve kan basıncı üzerinde olumsuz bir etki oluşturur. Kalp atışlarının hızlanmasına neden olan kafein ritim bozukluklarına neden olabilir.

Enerji içeceklerini en fazla kullanan kesim genellikle öğrencilerdir. Öğrenciler özellikle sınav zamanlarında uyanık kalmaya ve konsantre olmaya ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle enerji içecekleri bu dönemde öğrenciler tarafından aşırı derecede kullanılır. Bu durum öğrenciler gün geçtikçe kafeine daha fazla bağımlı hale gelmelerine neden olur. Aşırı kafein ve şeker tüketimi kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler.

kahve varken :)


kahve varken :)

mis gibi bol köpüklü bir türk kahvesinin yerini ne tutabilirki :Dteşekkürler omur kardeşim

Yorumlariniz için tesekkürler.

ya aslında en iyisi ayran onda ne kafein var ne başka bir şey ama oda dinç tutmak yerine uyku getiriyor:)

:) :) :)


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com