Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hızlı Yaşa, Genç Öl, Cesedin Yakışıklı Olsun

Bir bilgi öğrendim; günümüzde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar, özellikle de panik atak vücudumuzdaki adrenalin seviyesinin olması gerekenden fazla seyretmesi nedeniyleymiş.

Adrenalin ne işe yarar; vücudumuzu diri tutar, tehlikelere karşı korunmamızda rolü vardır. Konsantrasyonumuz arttırır yani başarımızda önemli bir yeri vardır. Kalbimizi hızlı çarptırır, falan filan uzunca sayabiliriz daha ne işe yaradığını.

Peki neden günümüz insanının vücudunda adrenalin seviyesi olması gerekenden fazla?

Çünkü bu hayatı yaşamak için aşırı konsantrasyona ihtiyacımız var. Her şey çok hızlı, yetişmek için bir şeyden kaçıyormuş gibi koşmalıyız. Yani fizyolojimiz sanki hep bir tehlikeye karşı koyma refleksinde.
Sabah yoldayken kahvaltı etmek, günde en az 50 telefon görüşmesi, yapılacakları unutmama çabası, gelen onlarca e-mail, ziyaretçiler, toplantılar, herkese laf anlatma zorunluluğu daha bir sürüsü.
İşte bunlar sürekli vücudumuzdaki adrenalin seviyesini yüksek tutuyor. Ve bu bizi erken yıpratıyor. Gerekenden fazla yaşlanıyoruz yani. Anlayacağınız popüler kültür hızlı yaşamazsan genç olamazsın diyor ve bunu da dayatıyor ama işin perde arkası hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun.


Ismail Tongar

güzel anlatmış teşekkürler

İyi de Avrupa neden endişeleniyor öyle ise? İlerde yaşlıların yaşı 80'e 100'e cıkacak diye emeklilik yaşını
büyütmeye uğraşıyor???
İnsan denen makina öyle mükemmel ki ne ararsan var sende ;)
Sanmıyorum kardeşim, o sana göre... sen yaşıyamıyorsun, adrenalin ömürü uzatır ;)
Yaşam kolaylaştı, kim ne derse desin, Süleyman (a.s) 500 sene yaşadı ne dersin? Acelen ne?
Korkulardan arınırsan, kimbilir nerdesin?

Yorumlariniz için tesekkür ederim, kardeslerim. :)


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com